Menu

Zonnepanelen installateurs in West-Vlaanderen

De meeste installateurs in West-Vlaanderen bevinden zich in de regio van Brugge, Roeselare, Kortrijk en de kustregio met Oostende. West-Vlaanderen is de beste provincie voor zonnepanelen gezien het de meest zonnige regio is van heel Vlaanderen en België, vooral de kustregio. Enkele grote zonnepanelen installateurs in West-Vlaanderen zijn MR Solar, nLab, BES en Advenso.

Ook al is West-Vlaanderen de beste provincie voor zonnepanelen, het is niet de meest groene provincie. In totale nummers is het goed voor 49.000 zonnepanelen installaties, waardoor het derde gerangschikt staat na Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In installaties per inwoners doet het wel beter, met 1 installatie per 23 inwoners, waardoor het enkel de groenste provincie van het land Limburg voor zicht moet laten. Waar West-Vlaanderen wel nummer 1 is, is in de middlegrote en grote industriële zonnepanelen installaties.

Hieronder vindt u een overzicht van alle erkende installateurs in West-Vlaanderen, gerangschikt naar beoordeling.

Top company

Aanbevolen installateurs in West-Vlaanderen

We hebben alle installateurs in :province onderzocht op meer dan 21 criteria en voldoen aan al onze criteria inzake kwaliteit en betrouwbaarheid.

recommended Aanbevolen installateur

Belivert
4.8

40 beoordelingen

location Zedelgem

Besparen op uw energiekosten en onafhankelijk worden van uw energieleverancier? Met de jarenlange ervaring van Belivert (3000+ installatie) en door enkel te werken met de beste merken realiseren we deze doelen.

ESE
4.4

5 beoordelingen

location Veurne

ESE.solar maakt deel uit van ESE.group en is reeds meer dan 10 jaar zonnepanelenexpert. Onze ervaren medewerkers ontwikkelen een installatie op maat van elke klant (particulier & bedrijf), met als doel een zo hoog mogelijk rendement te bekomen. Contacteer ons en bespaar nu op je energiefactuur!

Solarroof
4.1

4 beoordelingen

location Moerkerke

Solarroof bestaat sinds meer dan 10 jaar, is RESCERT gecertificeerd en plaatst vooral installaties voor particulieren met meer dan 3000 gerealiseerde installaties en tevreden klanten.

recommended Aanbevolen installateur

EnergieVoorMorgen
4.8

location Rumbeke

EnergieVoorMorgen beschikt over een grote expertise in de installatie van zonnepanelen voor zowel particulieren als bedrijven. Elk project wordt persoonlijk aangepakt en begint met een bezoek ter plaatste, waar een studie plaatsvindt.

recommended Aanbevolen installateur

SunTronics
4.7

location Sint-Eloois-Winkel

SunTronics bestaat sinds meer dan 10 jaar en heeft zich toegespitsts op het plaatsen van zonnepanelen. Alle installaties worden door continue getrainde technische vakmannen geplaatst.

recommended Aanbevolen installateur

Full Energy
4.6

location Torhout

Op zoek naar zonnepanelen MET batterij? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Opgelet! Wij verkopen aan particulieren enkel nog zonnepanelen MET batterij. Zonder batterij zijn zonnepanelen totaal niet meer financieel rendabel.

recommended Aanbevolen installateur

Batimont
4.5

location Gullegem

Batimont is één van de eerste zonnepanelen installateurs in Vlaanderen, met intussen meer dan 20 jaar ervaring. Het bedrijf gelegen in Gullegem werkt enkel met hoogstaande Duitse materialen zoals AEG en SMA en dit voor zowel particulieren als KMO's. Tevens is Batimont ook LG PRO partner voor Oost en West Vlaanderen!

recommended Aanbevolen installateur

Sol-E-Tech
4.5

location Damme (Moerkerke)

Sol-E-Tech is een installateur en partner welke u helpt bij het realiseren van uw hernieuwbare energieproject. Door de jarenlange opgebouwde ervaring is de installateur uitgegroeid tot een installateur met vele honderden tevreden referenties en werkt het enkel met de beste merken en dit met een eigen plaatsingdienst.

MR Solar
4.4

location Kortrijk

MR Solar rekent op zijn brede expertise en jarenlange ervaring in de zonnepanelen sector. Met een achtergrond in elektrische installaties en verwarming, waaronder groene alternatieven zoals zonneboilers en warmtepompen.

recommended Aanbevolen installateur

Envice
4.8

location Wielsebeke

Envice in Wielsbeke legt zich als jong en dynamisch bedrijf toe op duurzame energietechnieken. Ze focussen zich vooral op totaalprojecten zodat klanten die een nieuwbouw willen laten bouwen of verbouwingswerken willen uitvoeren slechts één aanspreekpunt hebben.

Segco

location Gistel

Zonne-energie is de toekomst, daar zijn we bij Segco van overtuigd. De voordelen van zonne-energie zijn ontelbaar. Zo plaatsen vele gezinnen zonnepanelen omwille van economische voordelen. Daarnast zijn er ook tal van ecologische redenen. 

recommended Aanbevolen installateur

nLab
4.7

location Brugge

nLab is één van de groene energie pioniers in België en regio Brugge voor zowel particulieren als bedrijven. Het nLab team is gepassioneerd door groene energie maar ook elektrische scooters en oplaadpunten.

recommended Aanbevolen installateur

Solar-tec
4.7

location Ieper

Solar-Tec uit Ieper is een installateur welke zich inzet op tal van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler en thuisbatterijen. Sinds 2017 is het de referentie in West-Vlaanderen met meer dan honderden tevreden klanten.

ACR Energie
3.9

location BRUGGE

ACR ENERGIE IS AL JAREN EEN GEVESTIGDE WAARDE IN DE WERELD VAN DE HERNIEUWBARE ENERGIE. Ons gedreven team van medewerkers gaat samen met u op zoek naar de meest interessante oplossing die aan uw wensen en noden voldoet. Door u grondig te informeren over de beschikbare mogelijkheden, willen we u zorgeloos laten genieten van uw investering. We zijn erkend partner van SunPower maar plaatsen ook hoogwaardige kwaliteitspanelen zoals oa Aleo Solar, LG Electronics en Q-Cells.

ECODOMO
4.5

location Harelbeke

Ecodomo bvba is een kwaliteitsgedreven bedrijf dat duurzame en energiezuinige oplossingen biedt aan particulieren en bedrijven.

Balti Solar
4.2

location Wevelgem

Bij Balti Solar kunt u terecht voor plaatsing van zonnepanelen op uw plat of hellend dak. Zowel nieuwbouw als renovatie behoren tot de opties. U kiest, samen met Baltisolar, op een bewuste manier voor hernieuwbare energie.

Vannec
4.1

location Oostkamp

VANNEC is ruim 15 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, infrarood verwarming en dakwerken, werkzaam over heel West- en Oost-Vlaanderen. Er wordt bewust gekozen voor merken van de hoogste kwaliteit, maximaal rendement en dit aan de juiste prijs.  

Intelligent Wonen

location Lichtervelde

Intelligent Wonen heeft reeds 20 jaar ervaring in de elektriciteitswerken en 5 jaar ervaring in de zonnepaneelsector.

Suwie
4.1

location Veldegem

Het doel van Suwie is groene energie toegankelijk maken voor iedereen. Dit doen we door professioneel advies te verlenen en installaties aan te bieden tegen een eerlijke prijs.

Advenso bvba
4.0

location Jabbeke

Advenso is één van de eerste zonnepanelen installateurs in Vlaanderen. Onze speciale montagetechnieken, geschoold en ervaren personeel garanderen een zonnepaneelinstallatie voor het leven.

Energiewest
3.9

location Oudenburg

Energiewest is een Rescert erkend zonnepanelen installateur in Oudenburg. Service en een persoonlijke aanpak staan centraal. Energiewest is erkend installateur van Solarwatt en biedt tevens andere premium merken aan zoals LG en Honeywell.

BES
3.8

location Ledegem

Belgian Energy Systems bvba (BES) is een West-Vlaams bedrijf welke zich voornamelijk specialiseert in fotovoltaïsche zonnepanelen.

Zon & Energie
3.6

location Oostende

Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in alle aspecten van energiemarkt. Zo houden wij ons voornamelijk bezig met energie oplossingen op maat voor de klant. Dit alles gebeurd door ons eigen team.

Het Energiehuis
2.2

location Torhout

Het Energiehuis gaat verder dan de meeste klassieke zonnepanelen installateurs. Aan de hand van een gratis energieaudit wordt uw zonnepanelen potentieel tot in de puntjes uitgewerkt.

DM Solar

location Bissegem

DM Solar is een erkend en officieel gecertificeerd bedrijf voor het plaatsen van zonnepanelen bestaande uit ingenieurs en technische verkopers. Elk project wordt tot in de puntjes bestudeert om de meest geschikte installatie te plaatsen met oog voor budget en esthetiek. 

Earth
2.6

location Moorsele

Earth is een totaalaanbieder van zonnepanelen. In tegenstelling tot vele andere firma's heeft earth een gamma van 17 verschillende panelen. Het streefdoel is om de klant een installatie aan te bieden met maximale garantie en zonder zorgen. Earth werd opgericht door de succesvolle energiemakelaar Enbro in samenwerking met Electro David en de Protect Group.

Green Technic Solutions
3.5

location Brugge

Green Technic Solutions levert duurzaam werk, zowel voor specifieke installaties als voor volledige energieconcepten. Vraag vrijblijvend offerte of informatie over de meest kwalitatieve groene oplossing voor uw situatie.

Quantum Energy Solar
1.3

location Torhout

Met reeds 10 jaar ervaring in het plaatsen van zonnepanelen en zonneboilers stellen wij u graag onze kennis en know-how tot uw beschikking voor een degelijke installatie met kwalitatieve producten die een zorgelozen en vooral kostenloze toekomst bieden.

Ecomatix

location Zerkegem

Ecomatix-Feys is een gereputeerd energiebedrijf welke u helpt uw energierekening omlaag te halen door middel van zonnepanelen, LED-verlichting en energie-advies. Gestart als verdeler van zonnepanelen plaatst Ecomatix nu ook zelf zonnepanelen installaties door de eigen installateurs. Ecomatix en de firma Feys zijn recent gefusioneerd, maar we werken meer dan 5 jaar samen voor onze gezamenlijke klanten. Ecomatix is het verkoopsorgaan en administratief & commercieel onderbouwd en de firma Feys zijn de installateurs zelf.

Marechal Dewolf

location Brugge

Het installeren van zonnepanelen is een samenwerking tussen Anthony Maréchal van bvba Maréchal-Dewolf en ir. Ives Blomme (project & micro-electrical engineer) van Bear Systems. Uit deze jarenlange vriendschap is een samenwerking gegroeid die slechts één doel voor ogen heeft, en dat is de technisch en mechanisch beste en meest ecologische kwaliteit van de markt afleveren !

Defrancq Solar

location Roeselare

Eind 2011 was er een crisis in de sector voor plaatsing van zonnepanelen. Een unieke kijk creëren en behouden was op dat ogenblik cruciaal om te kunnen blijven overleven in de sector en Defrancq Solar is hierin perfect geslaagd. De ervaringen van Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk lieten ze samenvloeien om de klant een ongeziene service te kunnen bieden.

Smart@Energy

location Moorsele

De voorbije maanden en jaren werd er massaal geïnvesteerd in de installatie van zonnepanelen. Sommigen vermoeden dat het inmiddels te laat is om dit alsnog te doen maar niets is minder waar. Want de prijzen van elektriciteit zullen blijven stijgen en zelf in groene stroom voorzien is hét ideale middel hiertegen!

ADENERGY

location Beernem

ADENERGY heeft jarenlange ervaring op vlak van alles die met de energiemarkt te maken heeft. Een duurzame visie, perfect opgeleide en ervaren medewerkers en een onuitputtelijke passie voor de sector zorgen ervoor dat ADENERGY ook voor het plaatsen van uw zonnepanelen dé meest geschikte partner is.

Ecotechnieken

location Diksmuide

Wim Maris richtte in 2006 het bedrijf Ecotechnieken op en behoort sindsdien tot de top op vlak duurzame energiesystemen en ecologische bouw- en afwerkingsmaterialen voor de regio Diksmuide en West-Vlaanderen. Er werken vandaag een twintigtal mensen in het bedrijf die allen uw ecologische dromen uitwerken.

Smart Solar Energy

location Brugge

Smart Solar Energy biedt sinds 2013 de beste service op vlak van advies, installatie, opvolging en service op vlak van zonnepanelen en omvormers. Met een service die 7 dagen op 7 beschikbaar is, staat u als klant nooit in de kou en kunt u rekenen op een snelle dienstverlening en dit in gans Vlaanderen.

Adec Electro

location Westkerke

Adec electro uit Oudenburg is gespecialiseerd op het gebied van centrale verwarming en elektrische en sanitaire installaties. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor ventilatiesystemen, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen en volgen wij steeds de nieuwste trens wat betreft duurzame energie.

Soenen ZDR

location Staden

Soenen is ervan overtuigd dat zonne-energie een belangrijke factor zal worden in een milieubewuste samenleving waar we jaar na jaar meer naar evolueren. Ze willen iedereen dan ook de mogelijkheid bieden om op een milieuvriendelijke manier elektriciteit en warm water te produceren en te verbruiken.

Solar Invest

location Izegem

Solar Invest is dé specialist in zonnepanelen installaties. De laatste jaren is de kost van een installatie heel wat gedaald en is het zelfs zonder subsidies een rendabele investering welke u in bijna alle gevallen binnen de 10 jaar terug hebt verdiend, en eenmaal daarna pure winst maakt.

Solarit

location Roeselare

Solarit specialiseert zich in zonnepaneel installaties voor de regio west Vlaanderen, dit omdat de service voor en na verkoop bij ons op de eerste plaats staat. Wij werken daarom enkel met kwalitatieve merken en een degelijke plaatsing ervan. Batterijen worden een must voor nieuwe installatie.

Aflux

location Waregem

Bent u op zoek naar een erkend plaatser voor zonnepanelen in de regio Waregem? Doe dan beroep op Aflux BVBA. Christian Devroe, oprichter van Aflux, is ingenieur en beschikt over jarenlange ervaring in dienstverlenende activiteiten naar bedrijven,  zelfstandigen en particulieren.

DM Solutions

location Ingelmunster

Uw installateur voor warmtepompen, elektriciteit en zonnepanelen. DM solutions is voornamelijk actief in de industrie, dus als ondersteuning van de technische dienst van uw bedrijf. Daarnaast zijn ze tevens installateur van duurzame technieken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

ExtraPower

location Beernem

ExtraPower is een installateur welke zich specifiek toespits op het plaatsen van zonnepanelen voor zowel particulier als ondernemingen. Met een jarenlange ervaring en een goed geschoolde studie-en plaatsingsdienst is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op zowat elk type dak.

Pattyn Energietechnieken

location Brugge

Pattyn is gespecialiseerd in zonnepanelen-thuisbatterijen-laadpalen, maar ook in warmtepompen, warmtepompboilers, condensatieketels en airconditioning. Wij zijn uw regionale totaalpartner voor uw energieproductie, -opslag en -consumptie! Installatie binnen 2 maanden.

Enerheat

location Izegem

WAAROM VOOR ENERHEAT KIEZEN; -15 JAAR KNOW HOW -CORRECTE DIENSTVERLENING -TRANSPARANTE & RESPECTVOLLE COMMUNICATIE -OOG VOOR STIPTHEID & SNELHEID VAN UITVOERING -ALTIJD EEN MEDEWERKER IN DE BUURT    

QSani

location Ieper

QSani is een familiebedrijf met professionele medewerkers dat zich in Ieper gevestigd heeft. Ze zijn een stabiele speler op de markt en zijn constant op zoek naar de meest innovatieve, ecologische en budgetbesparende technologieën op de markt.

EnergySpot

location Kuurne

EnergySpot is een totaalaanbieder van hernieuwbare energie producten zoals zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. De merken waarmee EnergySpot werkt worden gekozen op basis van kwaliteit-prijs verhouding, garantie en duurzaamheid.

Econick

location Koksijde

Als one-stop-shop proberen we steeds een compleet pakket aan te bieden dat steeds uitbreidbaar is in de toekomst. Met onze solaredge installaties waarmee we batterijen, warmtepompboilers,... sturen zijn we dan ook de top in de regio.

Devalckenaere

location Anzegem

Verspil niet langer geld aan uw steeds stijgende energiefactuur! Investeer nu in zonnepanelen! De investering heeft u zonder twijfel in enkele jaren terugverdiend. En ook nadien wekt u nog zelf uw eigen stroom op. 

electronick

location brugge

Electronick richt zich op moderne, kwaliteitsvolle elektrische installaties bij particulieren en zelfstandigen in West-,Oost- en Zeeuws-vlaanderen en op het plaatsen van zonnepanelen en thuis-en bedrijfsbatterijen

Elektro BDM

location Zedelgem

Zonnepanelen zijn zonder twijfel een duurzame manier om uw energiefactuur behoorlijk te doen dalen. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk en absoluut niet vervuilend, wat ten goede komt aan het milieu.

Vercosolar

location Wevelgem

Energie wordt met de dag duurder. De gekende energiebronnen raken uitgeput en dus is het hoog tijd at er wordt uitgekeken naar alternatieven. Zonnepanelen zijn hiervoor hét middel bij uitstek!

Electro I.B. Energietechniek

location Rollegem

Door de samenwerking met De Croo Dakwerken bvba zijn wij in staat om een pefecte installatie te verwezenlijken. Wij zorgen ook voor de elektrische keuring en alle formaliteiten om uw certificaten te innen.

ESV-Blomme

location Heule (Kortrijk)

ESV-Blomme is een jonge onderdeming gevestigd te Heule en staat voor een persoonlijke aanpak bij het realiseren van uw doelen inzake groene energie en een lagere elektriciteitsfactuur.

VB-TEC

location pittem

VB-TEC BV is gespecialiseerd in zonnepanelen, Zowel particulier als industrieel hebben wij al tal van klanten met gratis zonne-energie voorzien. Bij VB-TEC vind u de beste prijs-kwaliteit.

EDSS

location Moorsele

EDSS is gespecialiseerd in installatie van zonnepanelen en diverse milieuvriendelijke technieken. Inmiddels beschikken ze over meer dan 15 jaar ervaring in de zonnepanelensector.

Ecolys Power

location Beveren-Leie

Ecolys Power zet zijn klanten graag in het zonnetje. Professionele uitvoering, ruime technische know-how en een persoonlijke aanpak zorgen steeds voor een succesvol resultaat.

Manelek

location Roeselare

Manelek werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven en heel specifiek ook voor landbouwbedrijven die ook meer en meer verkiezen een beroep te doen op groene energie.

Quattro Solar

location Langemark

Quattro Solar bestaat reeds van 2008 in de sector van alternatieve energie naast zonnepanelen doen Wij ook in ventilatie dakwerken en warmtepompen.

Ecovolution

location Torhout

Wij helpen u de juiste strategische en technische keuzes te maken en nemen bovendien alle administratie die erbij hoort voor onze rekening.

Sevatec

location Izegem

Gespecialiseerd bedrijf uit Izegem die vooral actief is in de hernieuwbare energie, zoals PV panelen, zonneboilers, warmtepompen.

Bonte Steven

location Aartrijke

Wij zijn niet alleen een bedrijf die zonnepanelen plaatst, wij plaatsen elektriciteit,sanitair en Cv + alle dakwerken.

ARS

location waregem

Onze speciale montagetechnieken, geschoold en ervaren personeel garanderen een zonnepaneelinstallatie voor het leven.

Boone Hydro-elektro nv

location Oostnieuwkerke

Boone Hydro-elektro nv is een klein bedrijf met weinig werkingskosten waardoor de offertes zeer competitief zijn.

Gelek

location Zuienkerke

Gelek introductie