Update: De impact van het coronavirus op de zonnepanelen sector

Full Energy


4.6 TOP INSTALLATEUR 34 beoordelingen

Sinds 2002 zijn wij actief in de electro wereld. Ons eerste paneel dateert van 2008. Wilt U een super installatie met ook nog een bereikbare service achteraf. Bel Kurt voor een vrijblijvende offerte op 0496 88 42 41.

Ik ben gestart in 2002 met de activiteit van elektrotechniek in de bouw en industrie. Elektrische installaties en elektronische beveiliging kennen al lang geen geheimen meer voor ons. In 2008 heb ik de markt afgezocht om voor mijn eigen bedrijf een zonnepaneelinstallatie te laten plaatsen. De markt was toen echt groen letterlijk en figuurlijk. Veel onervaren bedrijven met een gebrek aan technische kennis passeerden de revue. Als geboren technieker ging ik vervolgens zelf op de markt om fabrikanten te bezoeken van in Duitsland tot in China zelfs aan toe. Toen ik mijn eigen panelen, montage en omvormer zocht, keek ik meer naar de technische kenmerken dan naar de prijs. Het was immers een investering voor 30 jaar of langer. Enkel maar topproducten inzake kwaliteit waren maar goed. Na wat onderhandelen hebben wij dan onze eerste installatie aankocht en zelf geplaatst. Eerder toevallig zijn we toen in de solar beland. Veel bestaande klanten kochten een installatie en via mond tot mond reclame rolde de bal verder. Onze klanten zijn particulieren, landbouw en industrie. We zijn trots dat we één van de weinige bedrijven zijn in België dat al meer dan 10 jaar al in de solar markt aanwezig is. Ons marktaandeel in 2012 bedroeg ruim 2% van alle zonnepanelen. Veel eendagsvliegen tijdens de subsidie jaren zijn er al lang uit. Ons team bestaat uit vaste medewerkers die het dakwerk uitvoeren en de elektrische installatie aansluiten. Onderaannemers hebben we niet.  Full Energy heeft zich enkele jaren geleden ook versterkt met Vincent en Pepijn die mee aan de kar helpen trekken. De verkoop, keuze materialen, marketing en de strategie helpen zij mee bepalen. Met drie ben je slimmer dan alleen en hangt niet alles af van mijzelf. De toekomst is ook zo meer verzekerd voor verdere service naar de klanten toe. Onze ervaring in elektrotechniek, software, solar heeft er voor gezorgd dat we meer dan ooit klaar zijn voor een nieuwe markt van batterij opslag, verschuiven van verbruik en elektrisch rijden. In Torhout hebben wij een demo installatie met een woning voorzien van batterij opslag. Deze staat in voor de verwarming, gewoon elektrische verbruik en een elektrische auto. Een primeur dus dat aantoont dat de technologie meer dan klaar is.

Full Energy Future Energy Today!

Beschikbare merken

  • Solar Watt
  • LG ( 25 jaar productgarantie, opbrengstgarantie na 25 jaar +90% )
  • Bisol Europees ( 15 jaar productgarantie, opbrengstgarantie na 25 jaar +87% )
  • SMA ( 10 jaar productgarantie )
  • SolarEdge ( 12 jaar productgarantie op de omvormer, 25 jaar productgarantie op de optimizers )

Beschikbare diensten

  • Plaatsen zonnepanelen
  • Onderhoud en herstellingen
  • Batterij-opslag

Contacteer Full Energy


Uw gegevens (wij geven uw gegevens nooit door zonder uw toestemming)
+ Extra nummer (optioneel)

Adres (voor de installatie)

Omschrijving van uw project (hoe meer informatie, hoe nauwkeuriger uw offerte)
kWh/jaar

  Stuur mijn aanvraag ook naar installateurs (max. 2 tot 3) in mijn regio


  Ik aanvaard de T&C en Privacy Policy

Uw gegevens zijn veilig

34 beoordelingen

100% AANBEVOLEN 4.6

Beoordeling van Michaël uit Eernegem op 10/19/2018

Tijdens het bezoek een volledige en deskundige uitleg gekregen van de zaakvoerder over de verschillende mogelijkheden. Alle details van de installatie werden overlopen. De offerte was duidelijk opgesteld en de prijs heel concurrentieel. De tijdspanne tussen goedkeuring offerte en installatie is keurig naar onze wens nageleefd. De uiteindelijke installatie is veilig en vlot verlopen. Het feit dat de zaakvoerder ook aanwezig was bij de installatie om alles goed te controleren en aan ons uit te leggen geeft ons veel vertrouwen.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Frank Vandamme uit Brugge op 11/11/2018

Vanaf eerste contact een goed gevoel. Veel info en deskundige uitleg. Correcte en stipte uitvoering van de werken. Zeer goede beoordeling, een aanrader

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van theylaert philippe uit roeselare op 11/16/2018

zeer tevreden over de uitbreiding en afwerking van mn instalatie,zeer vriendelijk,goede uitleg op mn vragen..zeker een aanrader als je t mij vraagt!!doe zo verder!!!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Dirk Danneels uit Brugge Assebroek op 6/18/2019

In de lente '19 vonden we HET moment om PV-panelen te laten plaatsen om zelf te kunnen voorzien in de electriciteitsvoorziening voor ons woonhuis mbt de gestemde nieuwe wet " terugdraaiende meter voor 15 jaar ). 7 ( jawel ) firma's hebben ons een bestek bezorgd. Eéntje ervan was Full Energy, vanaf hun eerste bezoek hadden we een zoals de Vlaming het zegt, " een goed buikgevoel ". Niemand kan een identieke installatie leveren voor dezelfde prijs en service. De installatie Solar Edge SE5000 omvormer / 18 x glas/glas BAUER bifacial BS-300 panelen gekoppeld met telkens de optimizer P370, de kosteloze real-time monitoring enz. heeft vanaf 3 mei t/m 15 juni 1,1 Mwh energie opgewekt, beloftes komen uit.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Nadine uit Blankenberge op 6/19/2019

Ik kreeg een 7-tal firma's over de vloer voor de plaatsing van zonnepanelen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor 12 panelen glas op glas en een solar edge omvormer. Ik ben er zeer tevreden over, bij de plaatsing werd volledig rekening gehouden met de positie van mijn dak (schouw die schaduw geeft), het rendement is prima ! Het opvolgen van de prestaties via de PC of de GSM is een plezier. Achteraf ben ik dan van provider veranderd, waardoor de omvormer terug geprogrammeerd moest worden, en 2 dagen erna stond Kurt hier al terug om dit te doen. Kortom , alles prima en ook het contact verloopt zeer aangenaam.

Service 4.5 Prijs 4.5 Kwaliteit 4.5

Beoordeling van Sofie uit Diksmuide op 6/28/2019

Prijs - kwaliteit zit Full Energy méér dan goed. Kurt speelt kort op de bal en beschikt over een hands-on-mentaliteit waarbij ook de praktische kant van een installatie al bij een eerste bezoek onder de loep genomen wordt. Aan uitleg over soorten panelen, omvormers, de oriëntatie,... geen gebrek, verschillende opties worden naar voren geschoven om tot het best mogelijke rendement te komen. De plaatsing van de zonnepanelen zelf verliep vlot. Kortom over de hele lijn geslaagd. Ful Energy = aanrader!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Steven uit Zerkegem op 7/1/2019

Van het eerste contact tot de installatie liep alles zeer vlot en snel. We hadden offertes van een vijftal leveranciers. Zowel professioneel als prijsmatig kwam Full Energy als de beste uit de vijf... Geen verkooppraatjes, meedenken met de klant en niet overdrijven in het aantal zonnepanelen. Dit kunnen we nu na de installatie en uitleg van Kurt enkel nog beamen. Niet twijfelen, ga voor Full Energy! Wij genieten ondertussen van onze eigen groene energie!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Femke Janssens uit Torhout op 8/17/2019

Vanaf het eerste contact telefonisch een goed gevoel, na het eerste bezoek werd dit bevestigd. We kregen een uitgebreide uitleg over alle mogelijkheden. Het plaatsen van de volledige installatie verliep zeer vlot!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Sharon VH uit Wevelgem op 8/17/2019

Vlot en vriendelijk eerste contact met een hele snelle opvolging bij bijkomende vragen en bedenkingen. Heel duidelijke, eerlijke uitleg en bespreking van verschillende mogelijkheden. Installatie heel netjes geplaatst, met de nodige uitleg. Heel tevreden. Bedankt

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Eddy L'oeuille uit Koksijde op 9/6/2019

het eerste contact prima verlopen , ze maken tijd voor u en leggen alles uit van A tot Z ben zeer tevreden , mensen niet twijfelen dit is top !!! van mij krijgen ze er nog een zesde ster bij ****** het tweede contact hebben we dan getekend zonder twijfel , en een extra proficiat aan de werknemers alles was TOP . mvg Eddy

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van lenoir koen uit dikkebus op 9/14/2019

na verschillende bezoeken voor offertes van zonnepanelen was de keuze eigenlijk zeer vlug gemaakt na het bezoek van Kurt. uitleg en alles overlopen, op het dak kruipen om te kijken wat of hoe. voelde direct aan dat het een firma is die weet hoe alles moet verlopen. hebben geen beetje spijt van de installatie van Full Energy. de werkmannen gewoon perfect ze weten wat ze doen overlegggen met klant wat of hoe SUPER. gewoon weg de puntjes op de i. het is een echte aanrader om met Full Energy in zee te gaan. bedankt

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Geert & Heidi uit Ingelmunster op 9/14/2019

Vanaf het eerste contact een goed gevoel ,alles deskundig uitleggen over de panelen, de omvormer, de terugdraaiende teller en de installatie. Hoe die elektriciteitsdraden onder de dakpannen komen te liggen dat ze niet opvallen. Het aansluiten in de meterkast is zeer goed en mooi afgewerkt. Mooi en proper afgewerkt buiten en binnen en zelf de dakgoten gereinigd . Het is zeker een aanrader om zonnepanelen te leggen met Full- Energie doe zo verder.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Yves Lambrecht uit Schuiferskapelle op 9/19/2019

Snel een afspraak gehad met Vincent, kwam alles in detail uitleggen en bekijken. Super vriendelijk en gemakkelijke uitleg. (had al andere laten komen ook) Geen gevoel van opdringerigheid, wat ook wel belangrijk is. Mooie scherpe offerte gehad met verschillende voorstellen. Ingetekend, contact gehad van Kurt en snel een afspraak ingepland. Installatie is heel snel verlopen, vriendelijk personeel en vooral heel proper werk. Alles wordt geregeld voor u en uitleg gehad. Mailtje gehad na 14 dagen voor de keuring en alles perfect in orde. Zeker aan te bevelen!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Vandenberghe uit Diksmuide op 11/7/2019

Tijdens het huisbezoek een deskundige uitleg gekregen van Kurt over de verschillende mogelijkheden. De offerte was duidelijk opgesteld. De uiteindelijke installatie is vlot verlopen. We kregen duidelijke uitleg ivm de omvormer. Wij zijn zeer tevreden.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Van Meirhaeghe Patrick uit Kruishoutem op 11/7/2019

Na een eerste telefonisch contact hebben we snel een huisbezoek gekregen. We kregen een vakkundige uitleg - en de offerte werd ter plaatse opgemaakt. 3 weken na het plaatsen van de bestelling lagen de zonnepanelen al op ons dak. Mooie en degelijke afwerking. En als we nog een extra vraag hadden, dan kregen we snel een correct antwoord op onze vragen. Een aanrader.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Maarten Fiems uit Koekelare op 11/7/2019

Goede uitleg, proper en correct uitgevoerd

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Magalie uit Torhout op 11/7/2019

Ik had een mail gestuurd naar full energy om een offerte aan te vragen. Dezelfde dag werd ik al opgebeld door Kurt en 3 weken later lagen de zonnepanelen al op ons dak en konden deze gaan opbrengen. De service is zeer goed verlopen, de installatie is zeer netjes en professioneel gedaan, de uitleg was zeer duidelijk want als leek ben je toch volledig mee met wat er te gebeuren staat. Alle afval nemen ze gewoon mee. Wij zijn alvast zeer tevreden over het vakmanschap, en de nodige hulp van Kurt bij het installeren van de app en je account. Doe zo verder!!!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Brecht uit Roeselare op 11/9/2019

Zeer tevreden. Uitgebreide uitleg en duidelijke offerte. Vlotte uitvoering van de werken en no-nonsense aanpak. Een aanrader.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Kjell uit Heule op 11/21/2019

Vlot eerste contact met hele duidelijke uitleg van Vincent. Kwam ons inziens ook met het meest eerlijke verhaal. Na ondertekenen offerte hele vlotte installatie met een heel gemotiveerd team. Ietswat problemen met de opstart gehad maar heel goede ondersteuning en na 2 dagen was het euvel opgelost.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Antwoord van Full Energy op 11/22/2019

Kjell, we waren ook blij dat Solar Edge het euvel zo snel kon oplossen. Groeten, Kurt

Beoordeling van Janes Rutten uit leisele op 11/25/2019

Voordien een duidelijk en vriendelijk gesprek met veel informatie over de gebruikte toestellen, hoe de plaatsing zou verlopen, wat er nog moest gedaan worden om zonnepanelen te kunnen plaatsen en garanties. Plaatsing zelf. Vriendelijk personeel en vlotte plaatsing. Nadien controle door 1 van de 3 bazen. Ik heb veel mensen laten komen om hun product te verkopen, maar ben blij met de keuze voor Full Energy.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Antwoord van Full Energy op 11/26/2019

Janes, blij te horen hoe je alles ervaren hebt. Ik geef het door aan het team.

Beoordeling van Peter Schoonbaert uit Brugge op 11/30/2019

Na een heel duidelijke (technische) uiteenzetting en alle details te hebben nagezien ivm de plaatsing hebben we een aantal verschillende offertes mogen ontvangen. (Om alle details te controleren is zelfs een drone ingezet om detailfoto's te nemen van het dak - om zeker niets over het hoofd te zien). Dat eerste gesprek heeft een 2-tal uren geduurd, maar heeft ons wel vertrouwen gegeven. Dit was geen gewoon 'verkoopspraatje'. Binnen de 2 weken na de getekende offerte, lagen de 22 zonnepanelen al op ons dak. De ploeg is gestart om 8u en tegen 14u was alles geplaatst, aangesloten, elektriciteitskast aangepast en netjes opgeruimd. Die mannen weten van aanpakken! Een echte aanrader.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Matthieu uit Torhout op 12/16/2019

Heel tevreden! Kurt nam zijn tijd om ons een degelijke uitleg te geven. Technisch heel sterk onderbouwd en rekening houdend met onze specifieke wensen! Meedenken met de klant. Prijs-kwaliteit de beste van 4 aanbieders die we hadden aangesproken. Installatie stipt en correct verlopen door échte 'stielmannen'. Na de werken alles netjes opgeruimd. Heel gebruiksvriendelijke app, die Kurt nog eens zelf komt installeren en demonstreren. Een aanrader!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Antwoord van Full Energy op 12/18/2019

Graag gedaan.

Beoordeling van Uytterhaeghen stefan uit BALEGEM op 1/19/2020

Zeer goede en duidelijke uitleg gekregen over alles! (was één van de weinigen die op het dak kroop om een offerte te maken) Zeer snelle plaatsing en opvolging nadien. Zeer tevreden!!!!

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Claeys Gino uit Beernem op 1/19/2020

Wij zijn heel tevreden over Full Energy bij het plaatsen van ons zonnepanelen, vriendelijke mensen ,duidelijke uitleg en offerte ,snelle service ,heel degelijke materialen

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Carine Denolf uit Lichtervelde op 1/19/2020

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de installatie en installateurs van mijn zonnepanelen. De plaatsing is zeer vlot verlopen. In nog geen dag was de klus geklaard. Ook de binnenleidingen werden prima aangelegd. Na de installatie werd alles zeer netjes achtergelaten. Bovendien werd alles ook heel goed uitgelegd, zoals bv. hoe de app werkt waarop de werking van de zonnepanelen uitstekend te volgen is. Ten slotte werd ook het papierwerk zeer goed afgehandeld door hen. Dank jullie wel, Full Energy!

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Jonas uit Oudenaarde op 1/19/2020

Zowel Vincent en Kurt antwoorden heel vlot op alle vragen. We hebben meerdere voorstellen ontvangen ifv onze wensen. Gaande van een heel kleine omvormer tot een iets grotere, reeds geschikt voor het aansluiten van een batterij. Technisch is deze firma heel goed op de hoogte van de evolutie in de markt. De installatie (uitermate netjes), keuring en aanmelding bij de netbeheerder is perfect verlopen én volgens afspraak.

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Dehaudt uit torhout op 1/19/2020

Goede ervaring met dit bedrijf, dat ik gekozen heb uit 5 installateurs die zijn langsgekomen. De uitleg van zaakvoerder Kurt was deskundig en de offerte was concurrentieel van prijs. De zaakvoerder is ook ter plaatse op het dak gekropen om de theorie af te toetsen met de praktijk. Het bedrijf is ook goed aanspreekbaar wat ik zeer belangrijk vind. Ik vind dit bedrijf een aanrader om mee in zee te gaan.

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Glorieux uit Pittem op 2/4/2020

Super tevreden! Heel goede kennis om de beste installatie te bekomen.

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Beernaert uit Middelkerke op 1/19/2020

Zeer vugge en zeer efficiente afhandeling van de offerte, plaatsing en after service. De installatie is netjes, perfect en professioneel gedaan. De uitleg van Kurt was zeer duidelijk. Wij zijn zeer tevreden over het vakmanschap en vriendelijke attitude van Kurt en zijn helpers. Veel betere service dan met een veel grotere installateur waar ik nu ook enige ervaring mee heb. Bedankt Kurt en doe zo voort.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Lieve Coppé uit Roeselare op 2/4/2020

Via Jaimie van Belfius op internet zocht ik contact met enkele “goedgekeurde”installateurs van zonnepanelen. Ik had een heel goed gevoel bij een installateur maar liet Kurt van full energie zoals afgesproken langskomen. Zijn uitleg was heel deskundig en uitgebreid. Naast het controleren van de meter en leidingen kroop hij ook effectief op het dak om alles grondig te inspecteren. De werken zelf werden met een minimum aan wachttijd door het team van Pepijn heel professioneel uitgevoerd, wat door de keurder werd bevestigd. Ik raad het werken met deze firma dan ook volledig aan.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Martine uit Jabbeke op 2/13/2020

de zaakvoerder nam ruimschoots de tijd om een deskundige en goed onderbouwde uitleg te geven over het product en de plaatsing van zonnepanelen. Het heeft snel onze laatste twijfels weggenomen. Eénmaal de offerte getekend, werd snel met ons contact opgenomen voor de volgende stappen. De installatie is vlot verlopen, met de volwaardige materialen zoals afgesproken, en de nodige bijhorende uitleg. Na de plaatsing nam de zaakvoerder contact met ons op, met de vraag of alles naar wens verlopen is, en als er nog vragen waren. Prima service !

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Gino Kesteloot uit Brugge op 2/13/2020

In jan 2020 Deskundige uitleg gekregen die aan elkaar hangt en verstaanbaar is. Schappelijk van prijs en snelle plaatsing (febr 2020). Ik ben tevreden tot op heden. Top!

Service 4.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Massin Jos uit WESTOUTER op 2/14/2020

Wij zijn heel tevreden over de diensten van Full Energie Vooraf kregen wij van Kurt een duidelijke uitleg over de installatie. Er wordt gewerkt met degelijk materiaal en de prijs kwaliteit is zeer goed. Vlotte en correcte plaatsing waarvoor dank een absolute aanrader. We danken het hele team

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Steven Espeel uit Egem op 2/29/2020

Een zeer aangename eerste kennismaking met een heel duidelijke en informatieve uitleg. Daarna een overzichtelijke offerte gekregen waarin alles duidelijk beschreven stond. Zeer vlotte service en installatie. Ook heel mooi geïnstalleerd. Top!

Service 4.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 4.0

Copyright 2020 Alle rechten voorbehouden