Menu
Zonnepanelen leveren tal van voordelen op. Zo zijn er de financiële voordelen, maar zonnepanelen dragen ook bij aan een beter milieu en minder vervuiling. Daarnaast vereisen zonnepanelen weinig onderhoud en hebben ze een levensduur van minimaal 25 jaar.
De zon levert onuitputtelijke energie voor iedereen! Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals olie, voor welke de wereld nog maar een reserve heeft van maximaal 40 jaar. Daarnaast is energie uit zonnepanelen ook 100% veilig, waar dit bij kernenergie niet het geval is.
Ontdek in 60 seconden hoeveel u kan besparen
Een plat of normaal hellend dak zijn ideaal voor zonnepanelen
Zonnepanelen produceren stroom zonder emissie van schadelijke stoffen in tegenstelling tot gas, olie of steenkool welke CO uitstoot welke de aarde opwarmt en schadelijk is voor het milieu. Hierdoor draagt u een (klein) steentje bij aan het verbeteren van het klimaat en natuur en de EU-2020 richtlijnen welke de totale energie productie in Europa tegen 2020 voor 20% uit hernieuwbare energie (zon, zee, wind) wil produceren.
Er zijn geen bewegende delen die verantwoordelijk kunnen zijn voor slijtage. Een minimaal onderhoud volstaat om de installatie operationeel te houden. Dit kan gebeuren via een onderhoudscontract afgesloten met uw installateur . De modulariteit maakt dat zonnepanelen vlug kunnen geïnstalleerd kunnen worden. Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, niet verontreinigend en maken geen geluid.
Drie à vier maal per jaar de zonnepanelen reinigen is meer dan voldoende om maximaal rendement te behouden. Tijdens de zomer of lange perioden zonder regen wordt aangeraden de panelen extra te reinigen.
In 2015 wordt de terugverdientijd van een zonnepanelen installatie geschat tussen de 8 en 11 jaar. Dat betekent dat na deze periode uw zonnepanelen gratis stroom leveren. Dit alles zonder enige vorm van subsidies of financiële hulp van de overheid.
Uit vele berekeningen van verschillende consumenten organisaties, en zelfs de overheid blijkt dat er vrijwel geen betere investering bestaat. Zonnepanelen overtreffen het meest rendabele spaarboekje, tot drie maal meer winst bij dezelfde inleg.
Daarnaast krikken zonnepanelen ook de waarde van uw huis op bij verkoop. Dit komt enerzijds omdat je huis bij het plaatsen van zonnepanelen aan enkele strenge criteria moet voldoen, maar anderzijds ook vanuit de koper. Studies (bron) bij potentiële kopers hebben uitgewezen dat deze bereid zijn meer te betalen voor een huis met zonnepanelen.
Zonnepanelen hebben een lange levensduur. De huidige technologie zonnepanelen hebben een levensduur van minstens 25 jaar met een goed rendement , een maximaal verlies van 0,5% per jaar.
De lange levensduur van zonnepanelen komt enerzijds door technologie maar ook omdat de bouwmiddelen van zonnepanelen heel stevig zijn. Zelfs de ergste hagelstorm welke auto’s beschadigd brengt in principe geen schade aan de zonnepanelen. De bovenste laag van zonnepanelen wordt bedekt door gehard glas, welke bijna onbreekbaar is en vijf maal sterker dan gewoon glas.
De oudste zonnepanelen installatie ter wereld is inmiddels meer dan 60 jaar en produceert nog altijd stroom.
Door het plaatsen van zonnepanelen wordt u minder afhankelijk van energieleveranciers. In Vlaanderen stijgt de elektriciteitsprijs jaarlijks met minstens 5%. Met zonnepanelen betaalt u echter altijd dezelfde prijs. De opgewekte stroom uit zonnepanelen kan u direct gebruiken en het teveel wordt op het elektriciteitsnet teruggeleverd en wordt verbruikt door andere verbruikers.
Ontdek in 60 seconden hoeveel u kan besparen
Een plat of normaal hellend dak zijn ideaal voor zonnepanelen
De installatie van zonnepanelen is relatief eenvoudig. Een installatie van 4 kWp, voldoende om een normaal gezin van stroom te voorzien, kan binnen één werkdag worden geplaatst. De installatie omvat het plaatsen van de frame en zonnepanelen op het dak, de bekabeling, plaatsen van de omvormer en het aansluiten op de bestaande infrastructuur.
Onmiddellijk na de plaatsing en controle van de installatie kan u genieten van de stroom geproduceerd door de zonnepanelen.