Menu

5 gegronde redenen waarom zonnepanelen betrouwbaar zijn

Zonnepanelen zijn zeer betrouwbaar, dit vooral omdat ze uit weinig (geen) bewegende delen bestaan en weersbestendig zijn.

Geschreven door Stefan Goessens

Laatste update: 13/05/2020

Leestijd: 2 min

  • Zonnepanelen zijn heel moeilijk stuk te krijgen in vergelijking met andere technologiën. Dit komt vooral omdat er geen bewegende delen aan zonnepanelen verbonden zijn. Ze behalen over het algemeen een lange levensduur, welke er enkel beter op wordt en verliezen weinig rendement. De oudste zonnepanelen installatie ter wereld, welke ondertussen 60 jaar oud is, werkt nog steeds perfect (bron) !
  • Bijna alle zonnepanelen installateurs geven je een garantie van 25 jaar of langer. Stel jezelf even de vraag welke andere diensten of producten een garantie hebben van 25 jaar of meer, dit zijn er heel weinig!
  • Om terug te komen op het puntje dat zonnepanelen moeilijk breken. Zonnepanelen doorstaan de meeste stormen of zware hagel. Een middelgrote tak zou in principe je zonnepaneel niet aantasten, hetzelfde geldt voor een vogel die er tegenaan vliegt.
  • Zonnepanelen vergen bijna geen onderhoud wat ze heel betrouwbaar maakt. Dit is tevens één van de vele voordelen.
  • Een studie van het EU Energie Instituut heeft bevonden dat 90% van de zonnepanelen installatie een levensduur heeft van meer dan 30 jaar. (bron)

Ook interessant om lezen

Leestijd: 19 minuten

Lees verder arrow

Leestijd: 3 minuten

Lees verder arrow

Leestijd: 2 minuten

Lees verder arrow