Logo

Vergelijk gratis zonnepanelen offertes!


Uw gegevens (wij geven uw gegevens nooit door zonder uw toestemming)
+ Extra nummer (optioneel)

Adres (voor de installatie)

Omschrijving van uw project (hoe meer informatie, hoe nauwkeuriger uw offerte)
kWh/jaar

  Ik aanvaard de T&C en Privacy Policy

Uw gegevens zijn veilig
 • Vul uw offerte aanvraag in

  Vertel ons over uw plannen en waar u naar op zoek bent zodat we je verder kunnen helpen. Indien nodig bellen we u op met extra vragen en advies.
 • We vinden de beste installateurs

  Uw aanvraag wordt naar onze aanbevolen installateurs doorgestuurd. Deze installateurs worden handmating door ons geselecteerd op meer dan 20 criteria waaronder:
  • Werkt enkel met Tier 1-merken
  • Financieel gezond
  • Bestaat minstens 5 jaar
  • Eigen installatieploeg
  • Beoordeling van meer dan 4.3/5
  • Behaalde certificaten en attesten
  • Offerte omvat alle kosten
  • Eerlijk advies en geen verkoopspraatjes
  • Referenties nagekeken door ons
 • De aanbevolen installateurs contacteren u

  De installateurs nemen binnen de 48 uur contact met u op om een plaatsbezoek af te spreken. Dit is volledig vrijblijvend en u krijgt van ons de garantie dat deze installateurs tot de beste behoren in uw regio.

Ons netwerk van aanbevolen installateurs

Handmatig door ons uitgekozen op kwaliteit, duurzaamheid en eerlijkheid. Dit zijn enkel installateurs welke voldoen aan onze strenge selectie criteria

Hoe we onze aanbevolen installateurs selecteren

Er zijn meer dan 300 installateurs actief vandaag in Vlaanderen. Als leek is het moeilijk om een goede installateur te herkennen. Wij onderzoeken elke installateur op meer dan 20 criteria

 • Werkt enkel met topmerken: Met meer dan 800 zonnepanelen en 300 omvormer merken zijn er meer dan 240 000 mogelijk combinaties voor een zonnepanelen installatie. Al zijn er slechts een handvol echt kwalitatieve merken op de markt waar kwalitieit, garantievoorwaarden en prestaties echt uitblinken. Dat zijn tevens de merken waar onze aanbevolen installateurs mee samenwerken.
 • Werkt niet in onderaanneming: Heel wat installateurs beschikken niet over hun eigen technisch personeel, de installatie wordt uigevoerd door een derde partij. Op lange termijn houdt dit heel wat risico in, alsook de kwaliteit van de werken laat vaak te wensen pover. Al onze aanbevolen installateurs beschikken over hun eigen plaatsingteam!
 • Financieel gezond en bestaat meer dan 5 jaar: Dit is een van onze belangrijkste criteria. We doorlopen de jaarrekeningen en historiek van elke installateur zodat we er zeker van zijn dat de continuiteit van de installateur gegarandeerd is. Niets vervelender dan garantie te verhalen op een installateur welke niet meer bestaat!
 • +20 andere criteria waaronder: De score en beoordelingen van de installateurs, de offerte omvat alle kosten en is in detail uitgewerkt, plaatsbezoek is vrijblijvend, de installateur doet niet aan hard-selling (bijvoorbeeld een korting wanneer u meteen de offerte tekent), vraagt maximaal 25% voorschot (meestal 0), geen inhoudingsplicht of RSZ-schulden...

Meer dan 32.000 gezinnen geholpen

Bij hun zoektocht naar zonnepanelen dankzij onze onafhankelijk informatie, simulatie en aanbevolen installateurs

Steven L.

Bilzen, Limburg

Total Energy Projects

“Door het vergelijken van meerdere offertes zag ik dat de eerste offerte (andere installateur) veel hoger was. Uitendelijk ongeveer 3000 eur bespaart door in zee te gaan met de offerte van een van jullie installateurs. Ik had ook zelf een veel beter gevoel bij de aanpak van mijn project.”

Jaak V.

Ruislede, West-Vlaanderen

Belivert

“Nogmaals dank voor de aanbevolen installateurs. Al het contact verliep vlekkeloos en ik zag ook meteen dat ik met professionele bedrijven te maken had. Het moeilijkste was het kiezen met welke installateur we gingen werken. Alle offertes lagen dicht bij elkaar en waren professioneel en eerlijk opgesteld. ”

Sarah D.B.

Lokeren, Oost-Vlaanderen

Eco-Project

“Goed geholpen door jullie 3 installateurs en met mijn offerte-aanvraag, vooral op technisch vlak veel bijgeleerd. Door het vergelijken van de offertes valt al het giswerk weg. Installatie zelf was perfect en ook goed geholpen met de keuring en administratie achteraf. Ik beveel jullie alvast verder aan.”

Zonnepanelen in 2019: Alles wat je moet weten

Zonnepanelen blijven ook dit jaar een goede investering

2019 is een interessant jaar voor zonnepanelen met veel veranderingen maar ook vooruitgang. Enerzijds was er begin dit jaar de onzekerheid rond de slimme meter, waarbij de uiteindelijke beslissing positief is voor (toekomstige) zonnepanelen eigenaren. De verder dalende prijzen en de toenemende vraag naat elektrische wagens en batterijen stuwt de zonnepanelen markt ook verder vooruit. Zonnepanelen in 2019, dat is:

 • Een financieel rendement van gemiddeld 8%
 • Keuze tussen terugdraaidende teller of compensatieregeling voor zij welke zonnepanelen plaatsen
 • Een verdere prijsdaling van 6% tegenover 2018. We zien vandaag zelfs prijzen onder 1 EUR/Wp!
 • Een terugverdientijd van 7 tot 8 jaar in ideale omstandigheden, dit zonder zelfs rekening te houden met de verder stijgende elektriciteitsprijzen
Het 5-stappen plan naar zonnepanelen

Wanneer je nadenkt over zonnepanelen is het verstanding een actieplan op te stellen. Het hele proces duurt gemiddeld een 3 tot 6 maanden van idee tot realisatie.

 • Informatie inwinnen

  Tijdspanne: Enkele uren tot dagen

  De eerste stap is om je zelf te gaan informeren rond zonnepanelen. Leer de verschille type zonnepanelen (polykristallijn tegenover monokristallijn) en omvormers (serie tegenover parallel geschakeld) en dewelke het beste past bij uw situatie. Informeer u over de prijzen (de gemiddelde prijs ligt rond de 1,3 euro/Wp) en bekijk offertes ter referentie. Tenslotte is het ook verstandig om je te informeren over de verschillende merken en zonnepanelen. Er bestaan vandaag meer dan 800 zonnepanelen en 300 omvormer merken. Inzake zonnepanelen behoren LG, Panasonic, Sunpower, Bauer, REC, JA Solar, Axitec, Bisol, Eurener, Solarworld, Jiko, Solarwatt en Denim bij de beste (en vaakst) gebruikte merken. Omvormers in Vlaanderen is vooral SMA en SolarEdge, maar ook Growatt, Enphase, Goodwe en Fronius ziet men soms terug.

 • Persoonlijk analyse

  Tijdspanne: 10 minuten

  Via een dakstudie kan je een goed overzicht krijgen op je persoonlijke situatie. Antwoorden op vragen rond de investering, terugverdientijd en winst na 25 jaar worden zo allemaal klaar en duidelijk. Je zal ook meer te weten komen over het aantal zonnepanelen welke je nodig hebt en hoe schaduw en oriëntatie de opbrengst beinvloedt. Tesnlotte kan je via een persoonlijke analyse ook een idee krijgen van de kostprijs van zonnepanelen/

 • Installateurs contacteren

  Tijdspanne: 1 dag

  Indien de studie positief is en het budget beschikbaar (of via een energielening) kan je overgaan tot het contacteren van installateurs. Het kiezen van een goede installateur is een belangrijke, zo niet de belangrijkste stap bij het kopen van zonnepanelen. Een goede installateur zal je op een eerlijke manier adviseren, een correcte offerte aanbieden je ervan verzekeren dat de installatie zelf kwalitatief is. Contacteer tussen de 4 tot 6 installateurs en spreek uiteindelijk een plaatsbezoek af met de 3 tot 4 installateurs welke u de beste indruk geven.

 • Plaatsbezoeken en offertes

  Tijdspanne: 1-2 weken

  Een plaatsbezoek is absoluut noodzakelijk, ook al is niet iedereen hiervan van overuigd. Bij een plaatsbezoek kan de installateur de staat van het dak bekijken, wordt er gekeken of er eventuele elektriciteitswerken nodig zijn alvorens de installatie kan worden geplaatst. Pas na een plaatsbezoek kan een op maat uitgewerkte offerte worden opgemaakt (met bijvoorbeeld de werkuren, aantal meter kabels e.d.). Een goede installateur zal maximaal enkele dagen na het plaatsbezoek de offerte doorsturen. Sommige plaatsbezoeken zal u positiever ervaren dan anderen. U doet er ook goed aan een vragenlijst klaar te hebben voor de installateurs.

 • Evaluatie

  Tijdspanne: 1-2 maanden

  Eenmaal u meerdere offertes heeft ontvangen na de plaatsbezoeken begint het echte werk. Vergelijk de zonnepanelen offertes niet enkel op prijs maar ook op basis van de gebruikte materialen, het vermogen van de installatie, het type omvormer en ook de Eur/Wp. Dit zijn alle belangrijke factoren. Het is daarom belanrgijk een offerte niet enkel op prijs te gaan vergelijken. De beste manier is om dit ook in een Excel bestand te vergelijken. Daarnaast doet u er goed aan elke installateur te controleren. U kan bijvoorbeeld de jaarrekeningen raadplegen van elke installateur op het internet, beoordelingen gaan lezen enzoverder. Tenslotte kan u ook de installateurs met enkele gerichte vragen contacteren.

 • Plaatsing installatie

  Tijdspanne: 1 dag

  Wanneer u een offerte heeft ondertekend, zal de installateur met u een gdatum afspreken voor de plaatsing. Deze datum volgt meestal binnen de 6 tot 8 weken na het ondertekenen van de offerte. Een normale installatie wordt meestal binnen een tot twee dagen geplaatst met 2 dakwerkers en 1 elektricien. Eenmaal de installatie er staat is er nog een AREI-keuring nodig en daarna geniet u voor minstnes 25 jaar van gratis elektriciteit.