Menu

Zonnepanelen installateurs in Vlaams-Brabant

De meeste installateurs in Vlaams-Brabant bevinden zich in de regio van Leuven, Tienen en de regio van het Pajottenland met Asse en Halle. Er zijn niet zoveel grote bedrijven, de meeste installateurs in Vlaams-Brabant zijn kleinere familiebedrijven. Enkele grotere bedrijven zijn Group VHC enSollie.

Vlaams-Brabant hinkt al jaren achterop inzake groene energie maar de laatste jaren is er beterschap en neemt de groei gestaag toe. Met slechts 37.000 installaties is het provincie met het minste aantal zonnepanelen installaties. Ook per aantal inwoners doet Vlaams-Brabant het niet goed, met 1 installatie per 30 inwoners, in vergelijking met Limburg (1 per 17 inwoners) is dit heel wat minder. 

Hieronder vindt u een overzicht van alle erkende installateurs in Vlaams-Brabant, gerangschikt naar beoordeling.

Top company

Aanbevolen installateurs in Vlaams-Brabant

We hebben alle installateurs in :province onderzocht op meer dan 21 criteria en voldoen aan al onze criteria inzake kwaliteit en betrouwbaarheid.

recommended Aanbevolen installateur

Nova Solar
4.8

13 beoordelingen

location Grimbergen

Nova Solar is ontstaan uit een gedeelde passie voor groene energie. Wij komen persoonlijk bij u langs om te horen wat uw wensen zijn, en te bekijken welke mogelijkheden uw dak biedt. Wij meten alles in en u ontvangt een op maat gemaakte offerte.

recommended Aanbevolen installateur

EnergyKing
4.5

3 beoordelingen

location Herent

EnergyKing werd in 2013 opgericht door twee ingenieurs. De installateur gelegen in de regio van Leuven richt zich niet enkel op zonnepanelen maar ook warmtepompen, airco, thuisbatterijen en laadpunten. 

InfinitEnergy

location Holsbeek

​InfinitEnergy is een bedrijf - geleid door gepassioneerde ingenieurs - dat gespecialiseerd is in innovatieve technologieën voor hernieuwbare energie, waaronder zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen.

recommended Aanbevolen installateur

Rensol
4.6

location Asse

Rensol is sinds 2010 actief op de zonnepanelen markt in Vlaams-Brabant, delen van Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Met meer dan 5500 installaties, eigen opgeleide werknemers en zelfontwikkelde software is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot één van de referenties in de sector.

Brever
4.5

location Kortenberg

Brever biedt verschillende hernieuwbare energietechnologieën aan, voor zowel particulieren als bedrijven. Het plaatsen van warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen is onze hoofdactiviteit.

recommended Aanbevolen installateur

AD Sunenergie
4.8

location Scherpenheuvel

AD Sunenergie heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in het plaatsen van zonnepanelen met meer dan 2500 gerealiseerde projecten. Enkel de meest hoogwaardige zonnepanelen zoals LG, Viesmann en Luxor (Duits) worden geplaatst door het enthousiaste team. 

recommended Aanbevolen installateur

DSolar
4.7

location BOUTERSEM

De nadruk bij DSolar ligt bij zonnepanelen installaties, maar verder biedt het bedrijf ook andere diensten aan zoals doe-het-zelf zonnepanelen installaties of het verhuur van zonnepanelen.

DGS Solar

location Baal

DGS Solar is meer dan enkel een bedrijf welke zonnepanelen installeert. Ervaring, vakbekwaamheid, rendabiliteit van uw installatie zijn voor ons de belangrijkste factoren.

F Demey & zoon
4.3

location Lot

Meer dan 240 reeds uitgevoerde installaties met overwegend zwarte PV panelen en van Europese merken en met de hoogste W/p zoals "Atersa 255 w (nieuw) en de laatste maanden "Sun-Power 333 w (made in USA).

MD Solar
3.0

location Keerbergen

MD Solar is actief in de regio rond Mechelen en Leuven. Daarmee kiest het bewust voor een lokale aanpak en staat het dichtbij de klant. De focus van MD Solar ligt op zonne-energie, gaande van zonnepanelen tot zonneboiler systemen. Er wordt enkel gewerkt met topmerken zoals LG, BenQ, SMA maar ook opkomende merken zoals PrimaSolar en Fronius.

Winwatt
3.2

location Dilbeek

Winwatt is een jong bedrijf welke werkt met de meest kwalitatieve materialen voor zonnepanelen, omvormers en batterij-opslag. Een team energie-specialisten komt graag langs voor een vrijblijvend plaatsbezoek en het beantwoorden van uw energievraagstukken.

Ecocoon
1.2

location Geetbets

Ecocoon heeft zijn hoofdzetel in Geetbets maar is actief in gans Vlaanderen. Een team van gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers zorgt voor een perfecte installatie van uw zonnepanelen. U kunt er eveneens terecht voor isolatie, gevel- en dakwerken en vocht- en ventilatieoplossingen.

TEA Energy
0.2

location Kampenhout

TEA-Energy staat garant voor duurzame energieoplossing door onder meer zonnepanelen aan competitieve prijzen. De werken worden uitgevoerd door een team ervaren installateurs.

EWS Energy

location Merchtem

Earth Wind & Solar Energy is reeds 10 jaar actief in de alternatieve energiemarkt. De zaakvoerder, Guy Croes, is opgeleid als ingenieur en heeft daarnaast veel ervaring in de alternatieve energiesector. EWS Energy voorziet u van een energiemix aangepast aan uw noden. Duurzame, betaalbare en competitieve energie waarvan de bevoorrading verzekerd is.

Felvo

location Steenhuffel

Felvo, actief in Vlaams-Brabant, is erkend installateur van  zonnepanelen. In de laatste jaren is het uitgegroeid tot de referentie inzake hernieuwbare energie in de regio Londerzeel. Het onderscheidt zich door een gedreven aanpak waarbij uw situatie grondig wordt geanalyseerd en alles tot in de puntjes geregeld wordt.

XL Solar

location Keerbergen

Met vele honderden tevreden klanten is XL Solar inmiddels een grote speler in de regio van Keerbergen, Tremelo tot Leuven en Mechelen en zelfs heel België. XL Solar behoort to een grotere groep met meer dan 30 jaar ervaring. XL Solar spitst zich vooral toe op particuliere installaties en werkt met Europese topmerken.

EnergyBuilders

location Winksele

EnergyBuilders engineert, bouwt, monitort en onderhoudt zonnepanelen installaties en slimme-energie-oplossingen voor bedrijven en residentiële gebouwen in België. We doen zowel platte daken als grondopstellingen. Voor  industriële installaties bieden we monitoring en onderhoud.

Soltis

location Schaarbeek

Soltis werd opgericht in mei 2008 te Brussel door drie vennoten en is intussen uitgegroeid tot een KMO met 15 werknemers, die allemaal actief zijn op het domein van energie. Bij Soltis ligt de nadruk op een persoonlijke aanpak vanaf dag één.

Gleco

location Merchtem

Gleco wil als leverancier van duurzame energie de soms moeilijk te nemen drempel voor particulieren verlagen. Hun kennis gebruiken ze om zonne-energie beschikbaar te stellen zodat particulieren zo goed en zo makkelijk mogelijk in duurzame energie kunnen investeren.

Techni-Cal

location Ternat

Techni-Cal werd opgericht in 2006 en is intussen uitgegroeid tot een KMO met 8 personeelsleden en 2 zaakvoerders. Techni-Cal spitst zich toe op het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen en airco voor zowel particulieren als bedrijven.

Solairco

location Rotselaar

Solairco plaatste in 2008 zijn eerste zonnepanelen en is sindsdien onafgebroken actief in de sector. Dit is een unicum want de meeste bedrijven zijn minder lang bezig of hebben zich inmiddels toegespitst op andere activiteiten.

Solec

location Affligem

Solec plaatst sinds meer dan 10 jaar zonnepanelen installaties. Het is daardoor uitgegroeid tot een ervaren installateur welke enkel de beste merken voor zonnepanelen, Panasonic, LG gekoppeld aan SMA omvormers.  

Group VHC

location Overijse

Group VHC werd opgericht door Wim Van Haute in 1995 als gespecialiseerd bedrijf in airco en is sinds 2009 ook actief in de zonnepanelen sector. Inmiddels verzorgden wij meer dan duizend zonnepanelen installaties.

Sollec

location Glabbeek

SOLLEC is een jong en dynamische bedrijf dat zich toelegt op elektriciteitswerken en alternatieve energie. Voor elke klant gaan wij tot het uiterste om perfect maatwerk en kwaliteitsvolle oplossingen te bieden.

Eleverco

location Asse

Ons streefdoel is het uitwerken van A tot Z van deze installatie volgens uw ideeën, met onze technische achtergrond. Bij zowel nieuwbouw als renovatie maken we gebruik van een waaier aan materialen.

BB Works

location Pepingen

BB Works is vooral actief in de Regio Pajottenland: Herne, Gooik, Halle, Lennik, Dilbeek, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Ninove, Alsemberg, Sint-Genesius-Rode en Geraardsbergen.

Maxusolar

location Diest

Maxus beschikt over een compleet gamma aan zonnepanelen, omvormers, thuisbatterijen en EV-oplaadststions. Sinds 2007 is Maxus BV een gevestigde waarde op de Belgische PV-markt.

Energietech

location Herent

Een grote flexibiliteit, duidelijke prijs- en uitvoeringsafspraken, betrouwbaar advies én een persoonlijke supervisie van de zaakvoerders, dat is waar wij voor staan.

Van Meensel Technics

location Werchter

Van Meensel Technics is gespecialiseerd in algemene elektriciteitswerken, installatie zonnepanelen en ventilatie. Ook vakkundige begeleiding van doe-het-zelvers.

VDR Services

location Beert

Met meer dan 500 succesvolle zonnepanelen installaties is VDR Services één van de toonaangevende groene energie bedrijven in Vlaams-Brabant.

Mirage

location Asse

Mirage is reeds 10 jaar actief in de wereld van zonne-energie. Wij bieden verschillende merken aan zoals:sanyo, sunpower, bisol, atersa en REC.

Delex Belgium

location Zaventem

Delex Belgium ontwerpt en distribueert sinds 2005 hernieuwbare energie en 100% elektrische HVAC-oplossingen.