Menu

LG Solar: Ons top beoordeeld zonnepanelen merk voor 2022

LG, de elektronicareus uit Zuid-Korea, bekend om zijn hoge kwaliteit tv's, telefoons, wasmachines en andere huishoudelijke apparaten, is ook zonnepanelen fabrikant. Dit doet het onder de merknaam LG Solar. LG als merk bestaat meer dan 50 jaar en is een wereldwijde technologie pionier. De zonnepanelen fabriek van het bedrijf bestaat inmiddels 25 jaar.

Zuid-Korea

employees 220.000 werknemers

clock Opgericht in 1947

LG zonnepanelen zijn populair in Europa. Ze staan gerangschikt ​​onder de betere merken en maken deel uit van de zogenaamde tier-1 merken. LG heeft zwaar geïnvesteerd in onderzoek. Om dit in perspectief te zetten, 25% van het personeel van LG is werkzaam in de Research&Development tak van het bedrijf. Dit is het hoogste aantal van alle zonnepanelen merken.

Het resultaat hiervan is hun bekroonde NeON zonnecel met 19,5% efficiëntie welke wordt gebruikt in de huidige (4e) generatie LG zonnepanelen. LG is bekend om zijn oerdegelijk ontwerp, dit geldt ook voor de zonnepanelen. LG Solar zonnepanelen worden vaak gekozen omwille van hun esthetisch aspect en naadloze integrate met het dak.

Rendement van LG zonnepanelen

De LG zonnepanelen behoren tot de top inzake rendement, vooral voor de nieuwe zonnepanelen welke onlangs op de markt zijn gebracht. Het best presterende zonnepaneel, de LG NeON 2 heeft een efficiëntie van 19,5%, waardoor het zicht positioneert onder de beste residentiële zonnepanelen.

Hoe LG Solar vergelijkt met andere topmerken
16% 17% 18% 19% 20% 21% 22%
LG
Sunpower
Trina Solar
Panasonic

Ontdek in 60 seconden hoeveel u kan besparen

De hellingsgraad van mijn dak is

Een plat of normaal hellend dak zijn ideaal voor zonnepanelen

Plat

0-5°

Zwak hellend

5-25°

Normaal hellend

30-45°

Sterk hellend (45°)

45° of meer

LG Garantie

LG heeft een betere garantie dan de meeste andere tier-1 merken. Dit geldt zowel voor productgarantie als voor de vermogensgarantie. Aangezien LG ook veel vestigingen in Europa heeft, zal de garantie ook lokaal gelden, wat een groot voordeel is vergeleken met merken welke enkel een zetel in Azië of Amerika hebben.

  • Productgarantie: Met 12 jaar productgarantie verlaat LG de meeste andere merken, welke over het algemeen 10 jaar of productgarantie aanbieden. De extra tweee jaar is een uitgebreide garantie die op alle LG zonnepanelen wordt toegepast.
  • Vermogensgarantie: Zonnepanelen verliezen jaarlijks aan stroom, dit is volledig normaal en een natuurlijk proces. Dit stroomverlies is gegarandeerd tot een bepaald percentage. Indien een zonnepaneel minder stroom genereert dan in de vermogensgarantie wordt vermeld, moet de fabrikant het zonnepaneel herstellen of vervangen. Het gegarandeerde vermogen bij LG bedraagt 83.6% over 25 jaar. Dit vindt linear plaats, tijdens de eerste 2 jaar -2% en de resterende 23 jaar een maximaal verlies van 0.6% per jaar. Dit zijn uitstekende waarden, alleen SolarWorld en Sunpower bieden een betere vermogensgarantie onder de tier-1 merken. Belangrijk is ook dat de garantie lineair is, waarbij het verlies jaarlijks wordt gewaarborgd, in plaats van blokken van 10 jaar en 15 jaar.

LG Zonnepanelen prijzen

LG is een van de top tier-1 merken en dit wordt ook weerspiegeld in hun hogere prijzen. Gemiddeld zijn de zonnepanelen van LG ongeveer 15% -25% duurder zijn dan andere tier-1 merken. Onze mening is dat de hogere prijs gerechtvaardigd is door de langere productgarantie en het hoge rendement van de zonnepanelen. Daarnaast is LG ook een stevig en beursgenoteerd merk zonder financiële problemen waardoor de garantie geen lege doos is.

Prestaties van de LG zonnepanelen

Het bestuderen van de datasheet van een zonnepaneel is de beste manier om alle essentiële informatie te krijgen, vooral 2 nummers zijn belangrijk: de tolerantie en het temperatuurcoëfficiënt.

Temperatuurcoëfficiënt

Dankzij de solide bouw en verbeterde technologie van de 4e generatie LG zonnepanelen, is de temperatuurcoëfficiënt -0,38%/°C. Dit betekent dat voor elke graad boven 25 ° C het zonnepaneel 0,38% aan efficiëntie zal verliezen. Op een zomerdag met een temperatuur van 25°C (ca. 55 ° C op het zonnepaneel) is er een prestatieverlies van ongeveer 11,4%

Tolerantie

Alle LG Zonnepanelen hebben een positieve tolerantie van 3%. Dit betekent dat de zonnepanelen 3% beter renderen dan de officiële waardes. Voor het best presterende zonnepaneel, de LG NeON 2 320W betekent dit 9,6W aan extra vermogen.

Ontdek in 60 seconden hoeveel u kan besparen

De hellingsgraad van mijn dak is

Een plat of normaal hellend dak zijn ideaal voor zonnepanelen

Plat

0-5°

Zwak hellend

5-25°

Normaal hellend

30-45°

Sterk hellend (45°)

45° of meer

De zonnepanelen van LG: een overzicht

De huidige generatie zonnepanelen die in 2015 werden uitgegeven, is de 4e sinds LG begonnen is met de productie. Deze generatie zonnepanelen is uitgerust met de bekroonde NeON 2 zonnecellen. Deze zonnecel heeft in 2015 de hoogst gerenommeerde Intersolar Awards gewonnen.

De Neon 2 en NeON 2 Black zonnepanelen zijn de paradepaardjes van het bedrijf en bestaan ​​uit 72 zonnecellen voor elke zonnepanel, dat is 12 meer dan een klassiek zonnepaneel. Dit verbetert het rendement per vierkante meter.

Net als bij alle tier-1 merken worden de zonnepanelen in de eigen fabriek vervaardigd, wat betekent dat de kwaliteitscontrole van een hoog niveau is. Elk zonnepaneel ondergaat ook een breed scala van tests binnen de fabrieken, zoals een weertest, mechanische ladingstest, hagel test, breekproef en uitgangstest.

Huidige 4e generatie zonnepanelen:

  • LG Mono X PLUS
  • LG Neon 2
  • LG Neon 2 Black
  • LG NeON R

LG zonnepanelen installateurs

LG Solar is een uiterst betrouwbaar merk waardoor het ook één van de favoriete merken is van vele zonnepanelen installateurs. De uitgebreide garantie, kwaliteit van het product samen met een hoog rendement maakt het voor vele installateurs een geliefd merk. Hieronder een overzicht van enkele betrouwbare zonnepanelen installateurs welke LG aanbieden.

LG Solar zonnepanelen installateurs

Zonnepanelen merken rangschikking

Merk Totaal Kwaliteit Garantie Betrouwbaarheid Prijs/kwaliteit

Hoe deze rangschikking te interpreteren? Al deze merken voldoen aan onze criteria inzake kwaliteit en garantie

Geschreven door Stefan Goessens Zonnepanelen expert

Met meer dan 10 jaar ervaring in zonnepanelen sector probeert Stefan u wegwijs te maken hoe zonnepanelen werken, wat ze voor jou kunnen betekenen en hoe je de juiste installateur vindt.