Menu

EDSS

EDSS is gespecialiseerd in installatie van zonnepanelen en diverse milieuvriendelijke technieken. Inmiddels beschikken ze over meer dan 15 jaar ervaring in de zonnepanelensector.

location-dark Moorsele

Zonnepanelen bestaan uit verschillende zonnecellen, dit zijn dunne schijfjes silicium. De energie uit het licht wordt omgezet in gelijkspanning. De verschillende cellen in het PV zijn aan elkaar gekoppeld en ook de panelen worden in serie gekoppeld. Hierdoor wordt het vermogen voldoende groot om via een omvormer wisselspanning te maken, die kan gekoppeld worden aan het net.

Waar plaats je zonnepanelen

De oriëntatie van het dak waarop de panelen moeten geplaatst worden is cruciaal voor een goed rendement. Een plaatsing tussen Zuid-Oost en Zuid-West is ideaal. De helling tussen 15° en 60° is goed.

Zelf leverancier worden

Meestal opteert men om een beperkt aantal panelen te plaatsen zodat men net kan voldoen aan het eigen verbruik. Men kan wel opteren om zelf leverancier te worden en dan dient er een aparte teller geplaatst te worden. Dit brengt uiteraard ook weer kosten met zich mee. De terug geleverde elektriciteit is dan wel aan een veel lager tarief, waardoor dit ook minder interessant wordt.

Het vermogen van een paneel wordt uitgedrukt in Watt piek (Wp). De elektriciteitsproductie in België voor een installatie kan als volgt berekend worden : per 1000 Wp geïnstalleerde zonnepanelen is er een gemiddelde elektriciteitsproductie per jaar van 850 KWh.

Voordelen en premies

Op de groene stroomcertificaten dient men niet meer te rekenen. De kost van een installatie is echter wel enorm gedaald. Wie dus wenst te investeren kan dit beter doen in zonnepanelen!

Wie een financiering aangaat voor een PV systeem op 10 jaar betaalt meteen minder dan men gewoon betaalt aan de energieleverancier. Dit zou toch moeten volstaan als argument om te investeren. En indien de elektriciteitsprijs tegen 2020 60% zou stijgen, dan heeft men na10 jaar gratis elektriciteit.

Investeren in zonnepanelen biedt dus tal van voordelen. U zult dan ook ongetwijfeld gebaat zijn bij een offerteaanvraag.

Adres EDSS

EDSS bevindt zich op volgend adres: Oude Tramweg 37, 8560 Moorsele

Beoordeel EDSS

Hieronder vindt je een overzicht met alle reviews en beoordelingen over EDSS terug.

EDSS heeft nog geen beoordelingen

Beoordeel :name

Hoe was uw ervaring met EDSS?

Kwaliteit

Service

Prijs

Aanbevolen?