Menu

Tesla ontwikkelt samen met Panasonic ‘esthetische zonnepanelen’

Tesla heeft in alle stilte samen gewerkt met Panasonic voor de lancering van een nieuw zonnepaneel. Dit zonnepaneel wordt gekenmerkt door zijn esthetische uitvoering, veel dunner dan een normaal zonnepaneel, zonder scherpe randen en met een minimum aan montagemateriaal vereist. Dit alles maakt ze meer esthetisch tegenover klassieke zonnepanelen. De zonnepanelen behalen een zeer hoog rendement van 21.7%, waardoor het een hoogrendement paneel is.

De bedrijven zeggen dat deze zonnepanelen next-generation zijn, vooral dan omwille van hun esthetisch aspect. Veel huiseigenaren zijn vooral scheptisch dat zonnepanelen het huis er lelijker op maakt. Met deze zonnepanelen wil Tesla en Panasonic hier een tegenantwoord op bieden. De zonnepanelen integreren mooi en naadloos in het dak doordat ze geen grote metalen randen hebben, een minimum aan montagemateriaal nodig hebben waardoor ze dichtbij het dak staan waardoor de integratie naadloos lijkt.

Esthetische zonnepanelen van Tesla en Panasonic

De zonnepanelen worden verkocht door Tesla maar worden wel vervaardigd door Panasonic. De productie gebeurt wel in the Gigafactory van Tesla in New York, waar ook de geïntergreerde zonnepanelen worden gemaakt.

Het zonnepaneel is naast zijn esthetisch aspect ook een hoogrendement paneel. Met een rendement van 21.76% nestelt het zich net achter de Sunpower X-22 zonnepanelen (22.2% rendement). Een zonnepaneel zou een output hebben van 325 Watt. 

Het nieuws komt er net nadat eerder deze week Tesla het grootste autobedrijf werd in de Verenigde Staten. Het bedrijf is nu meer waard dan General Motors, $ 51.5 biljoen marktwaarde voor Tesla tegenover $ 50.2 biljoen voor GM. 

Het is niet duidelijk wanneer de zonnepanelen verkocht worden, al neemt Tesla wel al pre-orders aan op zijn website. 

kWh/jaar

  Ik aanvaard de Algemene voorwaarden

Relevant nieuws

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

17/09/2021

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

Een tijdje geleden berichtten we u al dat SolarCity het best renderende zonnepaneel voor de consumentenmarkt ontwikkelde. Het zonnepaneel in kwestie leverde een rendement van 22% op. Trina Solar, een Chinese zonnepanelen fabrikant doet nu beter met maar liefst 24%.

Lees verder arrow
Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

17/09/2021

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

Het autobedrijf Tesla, bekend om zijn elektronische wagens heeft op een publieke vergadering een batterij aangekondigd welke off the grid, ofwel zelfvoorzienend wonend mogelijk maakt.

Lees verder arrow
Tesla begint met het aannemen van bestellingen voor zonnepanelen dakpannen

17/09/2021

Tesla begint met het aannemen van bestellingen voor zonnepanelen dakpannen

In oktober 2016 stelde Tesla hun geïntegreerde zonnepanelen welke ingebouwd worden in de dakpannen. Dit gebeurde samen met de acquisitie van SolarCity door Tesla. De dakpannen komen in vier verschillende uitvoeringen en zien er vrijwel hetzelfde uit als gewone dakpannen.

Lees verder arrow
Nieuw record in zonnepanelen rendement door Japans bedrijf

17/09/2021

Nieuw record in zonnepanelen rendement door Japans bedrijf

Het Japanse bedrijf Kaneko heeft een nieuw record gevestigd in zonnepanelen rendement. De researchers van het bedrijf ontwikkelden een zonnepaneel dat maar liefst 26.6% rendement behaalt. Dit record werd gevestigd op commerciële  zonnepanelen waardoor deze techniek binnenkort ook realiteit kan worden op de particuliere markt.

Lees verder arrow