Menu

Tesla begint met het aannemen van bestellingen voor zonnepanelen dakpannen

In oktober 2016 stelde Tesla hun geïntegreerde zonnepanelen welke ingebouwd worden in de dakpannen. Dit gebeurde samen met de acquisitie van SolarCity door Tesla. De dakpannen komen in vier verschillende uitvoeringen en zien er vrijwel hetzelfde uit als gewone dakpannen.

Elon Musk, CEO van Tesla zei dat dit één van de grootste innovaties is in het nog jonge bestaan van Tesla

De propositie van deze geïntegreerde dakpannen is simpel: Wil je een dak dat twee maal langer meegaat dan een normaal dak, minder kost en daarnaast ook nog eens elektriciteit leverte en esthetisch geod lijkt? Waarom zou je iets anders willen?

Op Twitter, het social media platform, maakte Elon Musk bekend dat Tesla vanaf april klaar is om bestellingen aan te nemen voor de dakpannen.

Wanneer de eerste geïntegreerde zonnepanelen daken ook effectief worden geplaatst is niet bekend. Tot dusver is bekend dat de productie van de dakpannen midden 2017 begint. Zoals wel vaker bij Tesla worden bestellingen eerst aangenomen en wordt dan pas effectief met de productie gestart. De wachttijden voor de auto's van Tesla lopen al snel op tot 2 jaar, al zegt Tesla dat de wachttijden voor de zonnepanelen dakpannen korter zal zijn. 

Over de prijs van de zonnepanelen dakpannen is nog weinig bekend, maar wel dat de dakpannen duurder zullen zijn dan normale dakpannen, maar met de besparing op de energiefactuur deze op lange termijn wel winstgevend zijn met de elektrictiet welke uitbespaard wordt.

Tesla dakpannen en zonnepanelen systeem

De zonnepanelen dakpannen worden op de markt gebracht in 4 verschillende uitvoeringen. De geintegreerde zonnepanelen zijn een antwoord naar de vaak kritische ondertoon op zonnepanelen dat deze esthetisch niet verantwoord zijn. Het bedrijf hoopt binnen een aantal jaar 5% tot 10% marktaandeel uit te bouwen binnen de markt van dakpannen.

kWh/jaar

  Ik aanvaard de Algemene voorwaarden

Relevant nieuws

SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

25/09/2021

SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

SolarCity, het bedrijf van visionair Elon Musk, ook bekend als oprichter van Tesla Motors en SpaceX, heeft op een persconferentie een nieuw zonnepaneel voorgesteld. Het rendement van dit paneel bedraagt 22%, wat een forse verbetering betekent tegenover de huidige zonnepanelen welke een rendement halen tussen de 14% tot 18%.

Lees verder arrow
Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

25/09/2021

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

Energie opslag is een van de meest belangrijke componenten om zonnepanelen energie verder succesvol te maken. En dat is net waar Tesla aan werkt. Hun CTO Straubel is er dan ook van overtuigd: “Binnen 10 jaar zal het mogelijk zijn heel goedkope elektriciteit te produceren door batterijen en zonnepanelen samen te brengen. Een hele revolutie!”

Lees verder arrow
Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

25/09/2021

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

Het autobedrijf Tesla, bekend om zijn elektronische wagens heeft op een publieke vergadering een batterij aangekondigd welke off the grid, ofwel zelfvoorzienend wonend mogelijk maakt.

Lees verder arrow
Tesla voorziet Kauai (Hawaii) van groene stroom

25/09/2021

Tesla voorziet Kauai (Hawaii) van groene stroom

Tesla, het bedrijf dat naast elektrische auto’s ook batterijen en zonnepanelen vervaardigd sinds de acquisitie van dochterbedrijf SolarCity, heeft op het eiland Kauai (Hawaii) een zonnepanelen installatie afgeleverd van 20MWh met een batterij opslag van 52MW.

Lees verder arrow