Menu

Nieuw record in zonnepanelen rendement door Japans bedrijf

Het Japanse bedrijf Kaneko heeft een nieuw record gevestigd in zonnepanelen rendement. De researchers van het bedrijf ontwikkelden een zonnepaneel dat maar liefst 26.6% rendement behaalt. Dit record werd gevestigd op commerciële  zonnepanelen waardoor deze techniek binnenkort ook realiteit kan worden op de particuliere markt.

De technologie gebruikt om het oude record te verpulveren werd gedaan door middel van dunne-film heterojunctie optimalisatie. Hierbij werden verschillende lagen silicium binnen dezelfde zonnecel aangebracht wat leidt tot een kleinere bandafstand waar geen elektronen kunnen ontstaan. 

Daarnaast werd de collectie van fotonen ook geoptimaliseerd door gebruik te maken van een anti-reflecterende laag bovenop de zonnecel. Al deze verbeteringen leiden tot een rendement van 26.6%. Interessant is dat deze technologie toegepast werd op kristallijne silicium zonnepanelen, dit zijn dezelfde zonnepanelen welke op daken worden geplaatst op woningen. Kristallijne silicium zonnepanelen hebben een theoretisch maximum rendement van 29%, waar dit record dus dichtbij komt. 

Deze technologie kan dus binnenkort ook gebruikt worden voor commerciële zonnepanelen. Hierdoor zal de prijs nog verder zakken terwijl het rendement verder blijft stijgen. 

Het vorige record (Februari 2017) was ook al op naam van hetzelfde bedrijf en groep researchers. Toen werd een rendement van 26.3% behaalt.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%

Relevant nieuws

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

09/05/2016

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

Een tijdje geleden berichtten we u al dat SolarCity het best renderende zonnepaneel voor de consumentenmarkt ontwikkelde. Het zonnepaneel in kwestie leverde een rendement van 22% op. Trina Solar, een Chinese zonnepanelen fabrikant doet nu beter met maar liefst 24%.

Lees verder arrow
Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

09/05/2016

Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

Japan neemt zijn plannen om meer hernieuwbare energie op te weken zeer serieus na de ramp van Fukushima. Tegen 2030 hoopt het de groene energie productie te verdubbelen. Een manier hiervoor is de bouw van grote drijvende zonnepanelen centrales. Kyocera, zonnepanelen fabrikant uit Japan is de drijvende kracht achter dit noemenswaardig project.

Lees verder arrow
SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

09/05/2016

SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

SolarCity, het bedrijf van visionair Elon Musk, ook bekend als oprichter van Tesla Motors en SpaceX, heeft op een persconferentie een nieuw zonnepaneel voorgesteld. Het rendement van dit paneel bedraagt 22%, wat een forse verbetering betekent tegenover de huidige zonnepanelen welke een rendement halen tussen de 14% tot 18%.

Lees verder arrow
Zonnepanelen prijzen zakken met meer dan 40% tegen 2020

05/05/2016

Zonnepanelen prijzen zakken met meer dan 40% tegen 2020

Lagere productiekosten en installatiekosten staan aan de basis van de verdere prijsreductie voor zonnepanelen, zo blijkt een studie van “GTM Research”. Wereldwijd is de zonnepanelen markt goed voor meer dan 70 Biljoen US Dollar omzet

Lees verder arrow