Menu

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

Een tijdje geleden berichtten we u al dat SolarCity het best renderende zonnepaneel voor de consumentenmarkt ontwikkelde. Het zonnepaneel in kwestie leverde een rendement van 22% op. Trina Solar, een Chinese zonnepanelen fabrikant doet nu beter met maar liefst 24%.

Het rendement record van SolarCity was niet eens zo oud, maar in de nieuwe en snel veranderende markt van zonnepanelen volgen de records zich in recordtempo op.

Het zonnepaneel in kwestie is een p-type polykristalijn silicium paneel. De maximale piek in rendement lag bij de metingen op 22.13% voor een zonnecel van 156 vierkante millimeter. 

Deze zonnecel genaamd Honey Plus is vervaardigd met een lage productiekost en het rendement ligt slechts 2.87% lager dan het wereldrecord van 25% vastgesteld door de Universiteit van New South Wales. Dit paneel is echter wel niet te koop voor consumenten en heeft een veel hogere productiekost.

Dr. Pierre Verlinden - Vice-president Trina Solar

Dr. Pierre Verlinden staat aan het hoofd van de R&D bij Trina Solar en heeft de Belgische nationaliteit. In zijn loopbaan leidde hij de R&D bij SunPower, eigenaar van 10 patenten en meer dan 30 jaar ervaring in de zonnepanelen sector.

Dit toont dat de Chinese zonnepanelen bouwers meer en meer investeren in R&D en hierdoor langzaam hun reputatie van lage kwaliteit zonnepanelen achter zich laten. Chinese zonnepanelen hoeven helemaal niet onder te doen voor Europese of Amerikaanse makelij, sommige fabrikanten behoren namelijk tot de best renderende zonnepanelen ter wereld.

Tot slot voegt Dr. Pierre Verlinden nog het volgende toe: “Ons doel is om voor verdere technologische innovaties te gaan en deze door te voeren in onze commerciële productie. Wij streven ernaar een hoogrendement zonnepaneel te ontwikkelen met een maximaal rendement aan een zo laag mogelijke productieprijs. Ons uiteindelijke doel is de kost van groene energie zo laag mogelijk te maken en deze technologie voor iedereen beschikbaar te stellen."

Relevent Nieuws

Wereld heeft jaarlijks nood aan 53GW nieuwe zonnepanelen energie om klimaatverandering te stoppen

Een nieuw rapport geschreven door de investeringsgroep Citigroup toont dat de wereld jaarlik gemiddeld 53GW aan zonnepanelen energie moet bijplaatsen om een gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.

SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

SolarCity, het bedrijf van visionair Elon Musk, ook bekend als oprichter van Tesla Motors en SpaceX, heeft op een persconferentie een nieuw zonnepaneel voorgesteld. Het rendement van dit paneel bedraagt 22%, wat een forse verbetering betekent tegenover de huidige zonnepanelen welke een rendement halen tussen de 14% tot 18%.

Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

Japan neemt zijn plannen om meer hernieuwbare energie op te weken zeer serieus na de ramp van Fukushima. Tegen 2030 hoopt het de groene energie productie te verdubbelen. Een manier hiervoor is de bouw van grote drijvende zonnepanelen centrales. Kyocera, zonnepanelen fabrikant uit Japan is de drijvende kracht achter dit noemenswaardig project.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%