Menu

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

Het autobedrijf Tesla, bekend om zijn elektronische wagens heeft op een publieke vergadering een batterij aangekondigd welke off the grid, ofwel zelfvoorzienend wonend mogelijk maakt.

Tijdens een publieke vergadering van het bedrijf kondigde CEO Elon Musk aan dat het bedrijf aan een nieuw soort batterij werkt speciaal voor woningen. De basis van de batterij is dezelfde technologie welke gebruikt wordt bij de elektrische auto's. Door de batterij ook specifiek voor de woningmarkt te ontwikkelen hoopt het toonaangevende bedrijf uit te groeien tot marktleider in de groeiende energie-opslag markt.

De batterij wordt op de markt gebracht in de volgende zes maanden. Zoals bij alle producten van Tesla, wordt groot belang gehecht aan de gebruiksvriendelijkheid en het design. De batterij kan eenvoudig geïntegreerd worden binnen de bestaande module van het huis en zou niet groter zijn dan een zonnepanelen omvormer.

De plannen van Tesla gaan nauw samen met SolarCity, een bedrijf gespecialiseerd in allerhande zonnepanelen oplossingen en ook deels in handen van Elon Musk. De laatste jaren is er namelijk een immense vraag naar opslagmiddelen in de particuliere markt.

Dit alles is uitstekend nieuws voor zonnepanelen eigenaars, voor wie het nu meestal een dure investering is om energie op te slaan in een batterij, Tesla hoopt hier verandering in te brengen. Alhoewel er nog niets bekend is over de prijs, deelde Elon Musk mee dat de batterij competitief zal worden geprijsd en op lange termijn een goede investering betekent voor huiseigenaren.

kWh/jaar

  Ik aanvaard de Algemene voorwaarden

Relevant nieuws

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

16/09/2021

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

Een tijdje geleden berichtten we u al dat SolarCity het best renderende zonnepaneel voor de consumentenmarkt ontwikkelde. Het zonnepaneel in kwestie leverde een rendement van 22% op. Trina Solar, een Chinese zonnepanelen fabrikant doet nu beter met maar liefst 24%.

Lees verder arrow
SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

16/09/2021

SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

SolarCity, het bedrijf van visionair Elon Musk, ook bekend als oprichter van Tesla Motors en SpaceX, heeft op een persconferentie een nieuw zonnepaneel voorgesteld. Het rendement van dit paneel bedraagt 22%, wat een forse verbetering betekent tegenover de huidige zonnepanelen welke een rendement halen tussen de 14% tot 18%.

Lees verder arrow
Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

16/09/2021

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

Energie opslag is een van de meest belangrijke componenten om zonnepanelen energie verder succesvol te maken. En dat is net waar Tesla aan werkt. Hun CTO Straubel is er dan ook van overtuigd: “Binnen 10 jaar zal het mogelijk zijn heel goedkope elektriciteit te produceren door batterijen en zonnepanelen samen te brengen. Een hele revolutie!”

Lees verder arrow