Menu

Nieuwe Prius Plug-in heeft zonnepanelen op het dak welke de accu oplaadt

De nieuwe Prius Plug-in welke dit jaar op de markt is voorzien van zonnepanelen. Dit geldt enkel voor de modellen in Europa en Japan. De vorige generatie Prius beschikte ook over een zonnepaneel over het dak al was dit enkel in ondersteunende functie om stroom te voorzien voor de air-conditioning of interne elektronica zoals het dashboard. De twee zonnepanelen op het nieuwe Prius Plug-in model laden de accu van de wagen op.

De zonnepanelen welke binnen het dak is ingebouwd levert 180 watt aan stroom. De zonnepanelen worden gemaakt door Panasonic, net zoals bij de vorige generatie. De twee zonnepanelen zijn ingebouwd over de gehele breedte van het dak.

De 2017 Prius Plug-in

Tijdens het rijden zorgen de zonnepanelen als stroom voor de air-conditioning, boordcomputer en alle andere elektrische onderdelen, net zoals bij de vorige versie. Wat wel nieuw is, is dat wanneer de wagen geparkeerd staat de zonnepanelen de accu van de wagen opladen.

De Prius Plug-in wordt zo de eerste wagen ter wereld met een zonnepanelen systeem welke de accu van de wagen oplaadt.

De zonnepanelen kunnen na één dag opladen in de zon ongeveer 6 kilometer extra bereik toevoegen aan de accu, waardoor korte ritten dus volledig op groene energie kunnen plaatsvinden! Na 48 uur opladen in de zon is de accu van 8.8kWh volledig opgeladen waarmee ongeveer 40-50km mee kan gereden worden.

Toyota is lang niet het enige merk welke werkt aan zonnepanelen daken op wagens. Ook Tesla heeft vergevorderde plannen om de volgende generatie wagens uit te rusten met zonnepanelen. 

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%

Relevant nieuws

Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

09/05/2016

Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

Japan neemt zijn plannen om meer hernieuwbare energie op te weken zeer serieus na de ramp van Fukushima. Tegen 2030 hoopt het de groene energie productie te verdubbelen. Een manier hiervoor is de bouw van grote drijvende zonnepanelen centrales. Kyocera, zonnepanelen fabrikant uit Japan is de drijvende kracht achter dit noemenswaardig project.

Lees verder arrow
Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

30/04/2016

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

Het autobedrijf Tesla, bekend om zijn elektronische wagens heeft op een publieke vergadering een batterij aangekondigd welke off the grid, ofwel zelfvoorzienend wonend mogelijk maakt.

Lees verder arrow
Nieuw record in zonnepanelen rendement door Japans bedrijf

11/04/2017

Nieuw record in zonnepanelen rendement door Japans bedrijf

Het Japanse bedrijf Kaneko heeft een nieuw record gevestigd in zonnepanelen rendement. De researchers van het bedrijf ontwikkelden een zonnepaneel dat maar liefst 26.6% rendement behaalt. Dit record werd gevestigd op commerciële  zonnepanelen waardoor deze techniek binnenkort ook realiteit kan worden op de particuliere markt.

Lees verder arrow
Tesla ontwikkelt samen met Panasonic ‘esthetische zonnepanelen’

17/04/2017

Tesla ontwikkelt samen met Panasonic ‘esthetische zonnepanelen’

Tesla heeft in alle stilte samen gewerkt met Panasonic voor de lancering van een nieuw zonnepaneel. Dit zonnepaneel wordt gekenmerkt door zijn esthetische uitvoering, veel dunner dan een normaal zonnepaneel, zonder scherpe randen en met een minimum aan montagemateriaal vereist. Dit alles maakt ze meer esthetisch tegenover klassieke zonnepanelen. De zonnepanelen behalen een zeer hoog rendement van 21.7%, waardoor het een hoogrendement paneel is.

Lees verder arrow