Menu

Grootste drijvende zonnepanelen installatie in gebruik genomen

Huainan, wat tot voor kort het middelpunt was van de Chinese mijneconomie maakt een razendsnelle transformatie naar groene  en hernieuwbare energie. Een voormalige koolmijn, welke door overstromingen en regen omgetoverd werd tot een groot meer in enkele jaren tijd. Vandaag doet het meer dienst als grootste drijvende zonnepanelen installatie met een capaciteit van 40MW.

Het meer, zo een 4 tot 10 meter diep is de ideal locatie. Het water is onbruikbaar doordat het water te veel mineralen bevat als gevolg van de mijnbouw. Daarnaast is het meer goed bereikbaar en ligt vlakbij Huainan, een stad met meer dan 2 miljoen inwoners waardoor de elektriciteit ook kan worden gebruikt. De 40MW grote installatie zal stroom leveren aan meer dan 15 000 huishoudens in de stad.

De installatie is de grootste drijvende ter wereld en werd uitgevoerd door Sungrow, een omvormer specialist. Zonnepanelen installaties op water leveren tal van voordelen op. Enerzijds zorgt het water ervoor dat de zonnepanelen koel blijven, wat het rendement ten goede komt. Het is ook eenvoudiger om de zonnepanelen te reinigen, ze kunnen optimaal geplaatst worden tegenover de zon en zorgen ervoor dat het water minder snel verdampt. 

China is niet het enige land waar drijvende zonnepanelen installaties worden getest. Ook Singapore, waar land schaars en duur is begonnen met de bouw van zonnepanelen installaties water reservoirs.

kWh/jaar

  Ik aanvaard de Algemene voorwaarden

Relevant nieuws

Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

16/09/2021

Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

Japan neemt zijn plannen om meer hernieuwbare energie op te weken zeer serieus na de ramp van Fukushima. Tegen 2030 hoopt het de groene energie productie te verdubbelen. Een manier hiervoor is de bouw van grote drijvende zonnepanelen centrales. Kyocera, zonnepanelen fabrikant uit Japan is de drijvende kracht achter dit noemenswaardig project.

Lees verder arrow
Nieuw record in zonnepanelen rendement door Japans bedrijf

16/09/2021

Nieuw record in zonnepanelen rendement door Japans bedrijf

Het Japanse bedrijf Kaneko heeft een nieuw record gevestigd in zonnepanelen rendement. De researchers van het bedrijf ontwikkelden een zonnepaneel dat maar liefst 26.6% rendement behaalt. Dit record werd gevestigd op commerciële  zonnepanelen waardoor deze techniek binnenkort ook realiteit kan worden op de particuliere markt.

Lees verder arrow
Energie uit zonnepanelen is nu wereldwijd de grootst groeiende energiebron

16/09/2021

Energie uit zonnepanelen is nu wereldwijd de grootst groeiende energiebron

Terwijl de investeringen in hernieuwbare energie vorig jaar licht daalden, vooral bij niet-gesubsidieerde initiatieven, blijven zonnepanelen installaties de populairste investering in de energiemarkt. Vorig jaar daalde de gemiddelde kost voor het genereren van energie uit zonne-energie wereldwijd 17%, voor hernieuwbare energie uit wind zelfs 18% tot 28% voor offshore projecten.

Lees verder arrow
MIT-startup ontwikkeld camouflage zonnepaneel

16/09/2021

MIT-startup ontwikkeld camouflage zonnepaneel

De esthetische kant van zonnepanelen zijn vaak een discussie en reden om geen zonnepanelen te laten plaatsen. Zo passen ze vaak niet bij de ‘look’ van het huis, zeker bij klassieke woningen met (kleien) dakpannen. Sistine Solar, een nieuwe start-up gestart in de bekende MIT universiteit wil hier verandering in brengen door zonnepanelen te camoufleren in dezelfde stijl als het dak. 

Lees verder arrow