Menu

Wereld heeft jaarlijks nood aan 53GW nieuwe zonnepanelen energie om klimaatverandering te stoppen

Een nieuw rapport geschreven door de investeringsgroep Citigroup toont dat de wereld jaarlik gemiddeld 53GW aan zonnepanelen energie moet bijplaatsen om een gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.

Aan de hand van studies en gezaghebbende bronnen waarschuwt Citigroup dat als er niets wordt gedaan aan vervuilende energiebronnen zoals olie of gas, de wereld in een moeilijke situatie komt te staan op vlak van milieu, economie en gezondheid. Om dit tegen te gaan dient er dus jaarlijk 53GW aan nieuwe zonne-energie te worden geproduceerd.

De energiewereld  is de grootste uitstoter van broeikasgassen en daarom de grootste focus en koerswijzigingen nodig. Volgens Citigroup 'actie' scenario, dienen we veel duurzame energie toe te voegen aan de energiemix  om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen - en een groot deel daarvan zal moeten komen uit de zon en welbepaald zonnepanelen.

"In vergelijking met het Citi ‘inactie’ scenario, zal de CO2 in de lucht stijgen tot 0.54 ton per MWh ter vergelijking met 0.25 ton per MWh bij het ‘actie’ scenario. Indien er jaarlijks 53GW bijkomt aan groene zonnepanelen energie, besparen we 15.4 Giga Ton aan CO2 per jaar!”

Citigroup dring erop aan dat het IEA (Internationaal Energie Agentschap) streeft naar een betere energiemix en dan vooral focus legt op zonnepanelen. Momenteel ligt de wereldwijde productie nog heel wat onder de vereiste productie van 53GW groene zonnepanelen energie, zowat 30%.

Concluderend in het onderzoek ziet Citigroup de toekomst wel zonnig in. Met de fors dalende prijzen van zonnepanelen en batterijen voor de opslag van zonne-energie, zijn we bijna op het punt gekomen dat zonnepanelen voordeliger zijn dan fossiele energiebronnen.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%

Relevant nieuws

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

04/05/2016

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

Energie opslag is een van de meest belangrijke componenten om zonnepanelen energie verder succesvol te maken. En dat is net waar Tesla aan werkt. Hun CTO Straubel is er dan ook van overtuigd: “Binnen 10 jaar zal het mogelijk zijn heel goedkope elektriciteit te produceren door batterijen en zonnepanelen samen te brengen. Een hele revolutie!”

Lees verder arrow
Meer zonnepanelenenergie dan kernenergie!

01/05/2016

Meer zonnepanelenenergie dan kernenergie!

Voor de eerste maal ooit werden er in de afgelopen dagen in België meer energie geproduceerd uit zonnepanelen dan kernenergie.

Lees verder arrow
Deze nieuwe zonnepanelen kunnen worden opgevouwd en zijn onbreekbaar!

22/02/2017

Deze nieuwe zonnepanelen kunnen worden opgevouwd en zijn onbreekbaar!

Een klassiek zonnepaneel is niet meteen gekend om zijn transporteerbaarheid met zijn afmetingen van 1m op 1.65m en een gewicht rond de 20kg. Een nieuw type zonnepaneel ontwikkeld door mPower Technology wil hier verandering in brengen. Dit zonnepaneel bestaat uit mini-zonnecellen kleiner dan een sneeuwvlokje. De cellen worden gemaakt uit hoogrendement silicium. Daardoor zijn ze niet enkel klein en fexibel maar behalen ook een mooi rendement waardoor ze voor heel wat interessante toepassingen zoals kledij, ruimtevaart en off-grid dorpen.

Lees verder arrow
Zonnepaneel dat elektriciteit opwekt uit ... regenwater!

06/03/2017

Zonnepaneel dat elektriciteit opwekt uit ... regenwater!

De zonnepanelen technologie staat niet stil. Tot nu toe was zonlicht nodig om elektriciteit op te wekken, maar daar komt nu verandering in. Een team Chinese wetenschappers heeft een zonnepaneel ontwikkelt welke nu ook energie kan opwekken uit, jawel, regen. Ideaal voor België! 

Lees verder arrow