Menu

EU wint rechtszaak tegen Chinese zonnepanelen fabrikanten

In 2013 besliste de Europese Unie om de import tax van Chinese zonnepanelen te verhogen van 11.8% naar 47.6%, dit om dumpprijzen tegen te gaan nadat bekend werd dat vele zonnepanelen merken werden gesubsidieerd door de Chinese regering. 26 Chinese zonnepanelen fabrikanten spanden hiervoor een rechtszaak aan waarin de Europese Unie nu ook gelijk heeft gekregen en de import tax behouden blijft maar wel wordt afgebouwd.

De 26 Chinese zonnepanelen fabrikanten spanden een rechtszaak aan bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

Het Europese Hof van Justitie is van oordeel dat er wel degelijk sprake is van dumpingprijzen en illegale subsidiemaatregelen door de Chinese regering

Oordeelde het Europese Hof in Luxemburg in een verklaring. Hierdoor werd het bijna onmogelijk voor Europese en Amerikaanse zonnepanelen merken om te concurreren met de Chinese concurrentie.

De import tax blijft dus ook verder geldig al wil de Europese Unie deze wel geleidelijk aan afbouwen de komende 18 maanden. Dit om China als bondgenoot te behouden tegen de strijd in klimaatverandering.

Als tegenmaatregel heeft de Chinese regering nu een onderzoek geopend inzake anti-dumping op de invoer van wijn en polosilicium uit de EU. Dit onderzoek en mogelijke maatregen zullen vooral invloed hebben op de Zuid-Europese lidstaten indien hier maatregelen worden genomen. 

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%

Relevant nieuws

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

09/05/2016

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

Een tijdje geleden berichtten we u al dat SolarCity het best renderende zonnepaneel voor de consumentenmarkt ontwikkelde. Het zonnepaneel in kwestie leverde een rendement van 22% op. Trina Solar, een Chinese zonnepanelen fabrikant doet nu beter met maar liefst 24%.

Lees verder arrow
Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

09/05/2016

Japan bouwt drijvende zonnepanelen centrale

Japan neemt zijn plannen om meer hernieuwbare energie op te weken zeer serieus na de ramp van Fukushima. Tegen 2030 hoopt het de groene energie productie te verdubbelen. Een manier hiervoor is de bouw van grote drijvende zonnepanelen centrales. Kyocera, zonnepanelen fabrikant uit Japan is de drijvende kracht achter dit noemenswaardig project.

Lees verder arrow
Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

30/04/2016

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

Het autobedrijf Tesla, bekend om zijn elektronische wagens heeft op een publieke vergadering een batterij aangekondigd welke off the grid, ofwel zelfvoorzienend wonend mogelijk maakt.

Lees verder arrow