Menu

Deze nieuwe zonnepanelen kunnen worden opgevouwd en zijn onbreekbaar!

Een klassiek zonnepaneel is niet meteen gekend om zijn transporteerbaarheid met zijn afmetingen van 1m op 1.65m en een gewicht rond de 20kg. Een nieuw type zonnepaneel ontwikkeld door mPower Technology wil hier verandering in brengen. Dit zonnepaneel bestaat uit mini-zonnecellen kleiner dan een sneeuwvlokje. De cellen worden gemaakt uit hoogrendement silicium. Daardoor zijn ze niet enkel klein en fexibel maar behalen ook een mooi rendement waardoor ze voor heel wat interessante toepassingen zoals kledij, ruimtevaart en off-grid dorpen.

Flexibele zonnecellen

Een groot voordeel van deze zonnepanelen is dat ze opgevouwd kunnen worden in een rol. Ze zijn ook zeer licht, Doordat de zonnecellen zo klein vouwen ze, wat onmogelijk is met de huidige zonnepanelen. CEO Murat Okandan: “Door onze zonnecellen zo klein te maken en doordatg elke cel met elkaar verbonden is zijn ze quasi onbreekbaar en tegelijkertijd heel flexibel“. Net als normale zonnepanelen, wekken de zonnecellen elektriciteit door middel van fotovoltaïeke werking.

De mogelijkheden zijn legio. Zo kunnen deze zonnepanelen gebruikt worden voor ruimtevaart waar de zonnepanelen opgevouwd worden en vervolgens uitgerold eenmaal in de ruimte. Of wat dacht je van dorpen zonder elektriciteit waar voordien het transporteren van zonnepanee onmogelijk was. Of op een camping trip kan je de lichte zonnepanelen in de rugzak meenemen.

mPower Technology zonnecellen

Maar ook voor residentiële installaties zijn ze geschikt. Deze technologie vermindert de installatiekosten tot vrijwel niets daar ze gewoon uitgerold kunnen worden op het dak. Ook technologisch zijn de zonnecellen vergevorderd. Daar waar er in een huidige serie installatie zonnepanelen maar zoveel output genereren als het slechts renderende zonnepaneel, is dit hier niet het geval hier.

De technologie werd ontwikkeld in het Sandia National Laboratories, een organisatie van de U.S. Department of Energy’s National Nuclear Security Administration en gecommercialiseerd door mPower.

kWh/jaar

  Ik aanvaard de Algemene voorwaarden

Relevant nieuws

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

16/09/2021

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

Energie opslag is een van de meest belangrijke componenten om zonnepanelen energie verder succesvol te maken. En dat is net waar Tesla aan werkt. Hun CTO Straubel is er dan ook van overtuigd: “Binnen 10 jaar zal het mogelijk zijn heel goedkope elektriciteit te produceren door batterijen en zonnepanelen samen te brengen. Een hele revolutie!”

Lees verder arrow
Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

16/09/2021

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

Het autobedrijf Tesla, bekend om zijn elektronische wagens heeft op een publieke vergadering een batterij aangekondigd welke off the grid, ofwel zelfvoorzienend wonend mogelijk maakt.

Lees verder arrow
Zonnepaneel dat elektriciteit opwekt uit ... regenwater!

16/09/2021

Zonnepaneel dat elektriciteit opwekt uit ... regenwater!

De zonnepanelen technologie staat niet stil. Tot nu toe was zonlicht nodig om elektriciteit op te wekken, maar daar komt nu verandering in. Een team Chinese wetenschappers heeft een zonnepaneel ontwikkelt welke nu ook energie kan opwekken uit, jawel, regen. Ideaal voor België! 

Lees verder arrow