Update: De impact van het coronavirus op de zonnepanelen sector

Zonnepaneel dat elektriciteit opwekt uit ... regenwater!

De zonnepanelen technologie staat niet stil. Tot nu toe was zonlicht nodig om elektriciteit op te wekken, maar daar komt nu verandering in. Een team Chinese wetenschappers heeft een zonnepaneel ontwikkelt welke nu ook energie kan opwekken uit, jawel, regen. Ideaal voor België! 

De werking van dit zonnepaneel, of noem het maar een regenpaneel, is vrij eenvoudig. De zonnecel is uitgerust met een dun laagje grafeen welke een chemische reactie veroorzaakt wanneer het in aanraking komt met de positieve en negatieve ionen in regenwater. Deze chemische reactie zorgt voor elektrische impulsen. Dit chemische proces noemt men valentiebindingstheorie (Lewisstructuur), ontdekt door Gilbert Lewis in 1916. 

Aan het rendement kan wel nog gewerkt worden. Met een maximaal rendement van 6.53% ligt dit heel wat lager dan het rendement van zonnepanelen welke rond de 22% ligt voor de betere zonnepanelen. Maar het idee om ook op regendagen energie op te wekken uit dezelfde zonnepanelen opent heel wat deuren. 

Wanneer de eerste zonnepanelen met grafeen worden uitgerust is nog niet bekend, momenteel is dit nog maar een proof of concept en zal de technologie nog enkele jaren verder worden ontwikkeld alvorens op commerciële zonnepanelen te worden ingebouwd.

Ontvang offertes van erkende installateurs


Uw gegevens (wij geven uw gegevens nooit door zonder uw toestemming)
+ Extra nummer (optioneel)

Adres (voor de installatie)

Omschrijving van uw project (hoe meer informatie, hoe nauwkeuriger uw offerte)
kWh/jaar

  Ik aanvaard de T&C en Privacy Policy

Uw gegevens zijn veilig

Relevant nieuws

05/04/2020

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

Een tijdje geleden berichtten we u al dat SolarCity het best renderende zonnepaneel voor de consumentenmarkt ontwikkelde. Het zonnepaneel in kwestie leverde een rendement van 22% op. Trina Solar, een Chinese zonnepanelen fabrikant doet nu beter met maar liefst 24%.

05/04/2020

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

Energie opslag is een van de meest belangrijke componenten om zonnepanelen energie verder succesvol te maken. En dat is net waar Tesla aan werkt. Hun CTO Straubel is er dan ook van overtuigd: “Binnen 10 jaar zal het mogelijk zijn heel goedkope elektriciteit te produceren door batterijen en zonnepanelen samen te brengen. Een hele revolutie!”

05/04/2020

Meer zonnepanelenenergie dan kernenergie!

Voor de eerste maal ooit werden er in de afgelopen dagen in België meer energie geproduceerd uit zonnepanelen dan kernenergie.

Copyright 2020 Alle rechten voorbehouden