Menu

Zonnepaneel dat elektriciteit opwekt uit ... regenwater!

De zonnepanelen technologie staat niet stil. Tot nu toe was zonlicht nodig om elektriciteit op te wekken, maar daar komt nu verandering in. Een team Chinese wetenschappers heeft een zonnepaneel ontwikkelt welke nu ook energie kan opwekken uit, jawel, regen. Ideaal voor België! 

De werking van dit zonnepaneel, of noem het maar een regenpaneel, is vrij eenvoudig. De zonnecel is uitgerust met een dun laagje grafeen welke een chemische reactie veroorzaakt wanneer het in aanraking komt met de positieve en negatieve ionen in regenwater. Deze chemische reactie zorgt voor elektrische impulsen. Dit chemische proces noemt men valentiebindingstheorie (Lewisstructuur), ontdekt door Gilbert Lewis in 1916. 

Aan het rendement kan wel nog gewerkt worden. Met een maximaal rendement van 6.53% ligt dit heel wat lager dan het rendement van zonnepanelen welke rond de 22% ligt voor de betere zonnepanelen. Maar het idee om ook op regendagen energie op te wekken uit dezelfde zonnepanelen opent heel wat deuren. 

Wanneer de eerste zonnepanelen met grafeen worden uitgerust is nog niet bekend, momenteel is dit nog maar een proof of concept en zal de technologie nog enkele jaren verder worden ontwikkeld alvorens op commerciële zonnepanelen te worden ingebouwd.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%

Relevant nieuws

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

09/05/2016

Trina Solar verpulvert record van SolarCity voor best renderende zonnepaneel

Een tijdje geleden berichtten we u al dat SolarCity het best renderende zonnepaneel voor de consumentenmarkt ontwikkelde. Het zonnepaneel in kwestie leverde een rendement van 22% op. Trina Solar, een Chinese zonnepanelen fabrikant doet nu beter met maar liefst 24%.

Lees verder arrow
Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

04/05/2016

Tesla CTO duidelijk: “Binnen 10 jaar goedkope elektriciteit dankzij zonnepanelen en batterijen"

Energie opslag is een van de meest belangrijke componenten om zonnepanelen energie verder succesvol te maken. En dat is net waar Tesla aan werkt. Hun CTO Straubel is er dan ook van overtuigd: “Binnen 10 jaar zal het mogelijk zijn heel goedkope elektriciteit te produceren door batterijen en zonnepanelen samen te brengen. Een hele revolutie!”

Lees verder arrow
Meer zonnepanelenenergie dan kernenergie!

01/05/2016

Meer zonnepanelenenergie dan kernenergie!

Voor de eerste maal ooit werden er in de afgelopen dagen in België meer energie geproduceerd uit zonnepanelen dan kernenergie.

Lees verder arrow