Update: De impact van het coronavirus op de zonnepanelen sector

Futech


4.2 27 beoordelingen

Futech is een grote speler inzake zonnepanelen in Limburg en daarbuiten met meer dan 10.000 tevreden klanten. Het bedrijf werd opgestart door ingenieurs, waardoor het zich niet enkel beperkt tot het plaatsen zonnepanelen, maar ook bestaande systemen optimaliseert en deskundig energie-advies kan geven.

Zo hanteert Futech ook zijn eigen kwaliteitslabel Futech-QC voor het kiezen van zonnepanelen. Hierdoor kan u er zeker van zijn dat de zonnepanelen op uw dak voldoen aan de strengste eisen en een hoog rendement behalen.

Futech werd meer dan 10 jaar geleden opgericht door 2 vrienden welke samen studeerden. Na hun deelname aan de World Solar Challenge, waar ze op de 2e plaats eindigden, begonnen de plannen om samen een bedrijf op te starten gespecialiseerd in hernieuwbare energie. In 10 jaar tijd is het REScert gecertificeerde bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste zonnepanelen installateurs.

Bij een vrijblijvend plaatsbezoek krijgt u advies van een ervaren energie-adviseur. Bij dit plaatsbezoek wordt u geïnformeerd over zonnepanelen en hoe Futech werkt vanuit zijn ingenieursbehandeling en A-Z service, waarbij een installatie als concept in zijn geheel wordt gezien en niet enkel het plaatsen van de installatie. Zo wordt de installatie maximaal geoptimaliseerd, dit kan onder andere door de gepatenteerde PID-box van Futech, en ook financieel om zo kort mogelijke terugverdientijd te creëren. 

Beschikbare merken

  • JA Solar
  • Ilumen PIDbox

Beschikbare diensten

  • Plaatsen van zonnepanelen
  • Energie-advies
  • Verhuizen van zonnepanelen

Contacteer Futech


Uw gegevens (wij geven uw gegevens nooit door zonder uw toestemming)
+ Extra nummer (optioneel)

Adres (voor de installatie)

Omschrijving van uw project (hoe meer informatie, hoe nauwkeuriger uw offerte)
kWh/jaar

  Stuur mijn aanvraag ook naar installateurs (max. 2 tot 3) in mijn regio


  Ik aanvaard de T&C en Privacy Policy

Uw gegevens zijn veilig

27 beoordelingen

89% AANBEVOLEN 4.2

Beoordeling van Jan Peeters uit op 8/27/2017

Futech is zeker niet de aller goedkoopste. Maar hun uitleg was verstaanbaar en het voelde goed aan. Je had meteen de indruk dat deze firma er iets van kent en dat ik erop kan rekenen. Ik kreeg een Smappee cadeau waarmee we alles kunnen opvolgen. Super tevreden!

Service 5.0 Prijs 3.5 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Frank Feijen uit Vilvoorde op 3/24/2018

Futech is niet de goedkoopste, daar beloven ze dan ook een betere service voor. Die hebben wij helaas niet mogen ontvangen. Wat de verkoper beloofde bleek niet te kloppen. De opmeter wilt een dak opmeten zonder er echt naar te moeten kijken. Ze vergissen zich in de netaansluiting terwijl we ze er van op de hoogte gebracht hadden. De 'wij-werken-alleen-met-eigen-installatieploegen" bleek een onderaannemer waar we alleen in gebrekkig engels mee konden communceren. De gratis smappee is trouwens ook de enige opvolgmogelijkheid die ze aanbieden, en net die wisten ze niet juist te configureren (de uitleg hiervan staat nochtans op het internet)...

Service 0.5 Prijs 0.5 Kwaliteit 2.5

Beoordeling van Ronny uit Hasselt op 9/4/2018

Wat: plaatsing omvormer zonnepanelen + batterij voor zonnepanelen Plaatsing gebeurt via onderaannemer die geen kennis heeft van de producten die ze installeren. Uitleg kunnen ze namelijk niet geven, hiervoor moet je telefonisch contact opnemen met de firma; Zeer slechte service: klant moet zelf instaan om portal te configureren die opvolging van opbrengst mogelijk maakt. Echter hiervoor is een installateurs paswoord nodig en dit wordt niet gegeven. Na hard aandringen en meerdere malen telefoneren wordt de installateur "als extra service" gestuurd (terwijl dit vanaf de eerste installatie in orde zou moeten zijn) om dit correct te configureren. Facturatie klopte ook niet (terugname omvormers niet correct verrekend) en opnieuw moet je meerdere malen bellen alvorens dit gecorrigeerd wordt. Wij raden daarom ook sterk af om met deze firma samen te werken.

Service 0.5 Prijs 0.5 Kwaliteit 2.0

Beoordeling van Barkman Bert uit Schoten op 10/1/2018

Ik heb verscheidene offertes genomen. Futech kwam daar niet als de goedkoopste uit , maar gaf mij wel de betrouwbaarste te zijn. Ik kreeg alle uitleg die ik nodig had . Ze hielden ook contact via mail , niet opdringerig, maar ofdat er nog vragen waren. De plaatsers ( Vlamingen ) waren stipt op tijd en werkten alles proper af. Dezelfde dag draaide mijn teller al de andere richting uit. De communicatie met Futech verloopt zeer vlot en je krijgt direct antwoord , niet 5 keer doorschakelen zoals nu bij vele. Zeker tevreden !!!!

Service 4.0 Prijs 3.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Barkam Bert uit Schoten 2900 op 10/1/2018

De vertegenwoordiger legde alles verstaanbaar uit hoe zo'n installatie word opgebouwd. Hij berekende ook ter plaatse mijn offerte die hij dan ook per mail ( met nog bijkomende informatie ) verstuurde. De installatie verliep zeer vlot . Alles mooi afgewerkt . In de namiddag draaide mijn teller al achteruit. Ook de Smappee die ik erbij kreeg is een leuke item. Heel tevreden !!

Service 4.5 Prijs 3.5 Kwaliteit 4.5

Beoordeling van Nelissen jm uit Lanaken op 10/3/2018

Van eerste contact met vertegenwoordiger tot plaatsing alles correct verlopen. Probleem met smappee op de dag van plaatsing nog dezelfde dag opgelost. Kortom, zeer tevreden.

Service 5.0 Prijs 3.5 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Hugo Moors uit Tienen op 10/26/2018

Heel professioneel, eerste gesprek, offerte gemaakt, aanvaard, opmeting daarna installatie alles correct opgevolgd met de nodige uitleg via mail of telefoon. Installatie is zonder problemen correct en degelijk geplaatst. De Smappee kon inderdaad niet geactiveerd worden maar het is een probleem met de app, ik had alle gegevens om het zelf te doen en hebt dat dan ook maar gedaan (anders moesten we wachten tot iemand van Futech zou langskomen). Bij de Smappee zat zelfs een smartplug die ik nu voor de tuinverlichting gebruik.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Carlo uit Hasselt op 10/31/2018

Ons contact met Futech verliep zeer vlot. De gemaakte afspraken werden ook goed nagekomen. De installatie van onze zonnepanelen gebeurde zoals overeengekomen. De installateurs werkten ook heel netjes en ordelijk met respect voor ons interieur. Alle verpakkingsmaterialen werden ook terug meegenomen. Na de installatie hebben we een goede uitleg gekregen.We zijn zeer tevreden en zouden Futech zeker aanbevelen!

Service 5.0 Prijs 3.5 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Cools uit Ranst op 10/31/2018

Alle contacten verliepen vlot. Vertegenwoordiger is zelf 2 x langs geweest omdat we extra vragen hadden. Was geen probleem. Installatie was ok, en was vrij snel gebeurt. Leuk dat nog wat goed weer is geweest zodat het terug draaien van de meter goed verloopt. telefonische contacten zijn steeds vlot verlopen en direct opgelost als we vragen hadden. Enkel de factuur is niet uitgebreid geformuleerd, maar was wel ok.

Service 5.0 Prijs 3.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Jean-Pierre Gielen uit Lanaken op 10/31/2018

Vanaf het eerste contact een goed gevoel overgehouden. Niet de goedkoopste, maar kwam wel zeer betrouwbaar over en dit vertrouwen heeft men ook niet beschaamd. Correcte en netjes afgewerkte plaatsing en alles volgens afspraak. Wij kregen zelfs nog de mogelijkheid om nieuwe innovaties die tussentijds waren gebeurd nog voor dezelfde prijs te laten uitvoeren. Zeer attent. Vriendelijke en kundige plaatsers. Een aanrader!!

Service 4.5 Prijs 3.5 Kwaliteit 4.5

Beoordeling van Vermeersch uit Paal-Beringen op 11/11/2018

De vertegenwoordiger kon ons een duidelijke uitleg bieden over de plaatsing en de werking van de zonnepanelen. Dit gaf ons onmiddellijk veel vertrouwen. De afspraken werden dan ook snel gemaakt en vervolgens tijdig nagekomen. De installatie verliep erg vlot, de twee installateurs waren erg vriendelijk en beleefd (steeds netjes aankloppen voor ze binnenkwamen). Verder hadden zij ook een luisterend oor naar onze wensen zoals de exacte plaats van de omvormer. En na enkele uurtjes konden we met onze handige Smappee al opvolgen hoeveel groene energie we aan het produceren zijn.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Van Bever uit Pulderbos op 11/14/2018

Plaatsing PIDbox verliep zeer vlot en correct. Momenteel zijn wij wachtende op plaatsing Ilubat . Elk contact verloopt even klantvriendelijk en correct. De producten zelf beantwoorden aan onze verwachtingen, de tips die wij van Ilumen kregen, zijn steeds zeer waardevol en de personeelsleden zijn flexibel en vriendelijk.

Service 5.0 Prijs 3.5 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Melens Marc uit Scherpenheuvel op 11/14/2018

eerste contact ging heel vlot, alles verliep zoals afgesproken. de installateur was zeer vriendelijk en kende zijn vak.

Service 5.0 Prijs 4.5 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van van damme Krista uit Scherpenheuvel-Zichem op 1/11/2019

Heel tevreden over de service van Futech. Firma met zeer gekwalificeerd personeel en technologisch vooruitstrevend. De pid-box een aanrader ! gegarandeerd een hoger rendement !

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Verboven Dirk uit Zichem op 11/14/2018

Het contact met de verkoper was heel goed en interessant. Wij kregen een heel gedetaïlleerde offerte met veel uitsleg. Futech is niet de goedkoopste maar wel de beste qua service, opvolging en plaatsing. Hun sterkte is het technische team dat voor alles in staat. Dienst na verkoop is super. Enige tijd geleden werd ook de PID box geinstalleerd. Deze zorgt voor een constant hoog rendement. Wij zitten 20 - 23 % boven de verwachtte opbrengst. Zeer tevreden met Futech.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Heselmans Bert uit Lint op 11/14/2018

Wij hebben de ongelooflijke pech gehad van een installatie van een iLubat met een constructiefout in één van de prints. Dat heeft wel wat tijd en moeite gekost om het euvel gevonden en hersteld te krijgen. Maar het geduld en bekwaamheid van het Futech-personeel heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald en de batterij werkt nu perfect. Wij geloven in elk geval in de toekomst van zonnepanelen (reeds 19 jaar op ons dak) en de visie van Futech. Laat die batterijen nog maar wat slimmer worden, op welke manier dan ook!

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van J Geeraerts uit Geel op 11/14/2018

Na 10 jaar nog steeds super content van de zonnepalen. opbrengst nog steeds meer dan voorzien. Jullie zijn de beste in je vak, ik zal Futech iedereen aanbevelen,

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Engelen uit Tessenderlo op 11/14/2018

Via de zoon in contact gekomen met Futech, die er toen nog werkzaam was. We mogen stellen dat we zeer tevreden zijn van de installatie.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.5

Beoordeling van Bart Vaes uit Stevoort op 1/11/2019

Eerste contact verliep prima, in het algemeen zijn wij zeer tevreden.

Service 4.5 Prijs 4.0 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Walter Deijnckens uit Brasschaat op 11/23/2018

Mijn buurman had verschillende bedrijven beoordeeld die zonnepanelen installeerden. Futech was zijn voorkeur en liet 14 panelen plaatsen. Met zijn advies heb ik 18 panelen laten plaatsen na een bezoek van een vertegenwoordiger met deskundige uitleg. 2 toffe Limburgers zijn ze komen plaatsen. Het werkt goed maar het is nog te vroeg om de werking te beoordelen.

Service 4.5 Prijs 3.5 Kwaliteit 4.0

Beoordeling van Cornelis uit Meise op 12/26/2018

Heel aangenaam en zeer professioneel contact, van de eerste tot de laatste stap. Ze houden zich aan de afspraken.

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Dennis Vangeneugden uit Hasselt op 3/30/2019

Na vergelijking tussen verschillende offertes gekozen voor Futech uit Tessenderlo. De vertegenwoordiger sprak over de meest rendabele investering, hoogst mogelijke kwaliteit en een volledige begeleiding van a tot z. Dit werd ondersteund door een uitgebreide offerte met extra voordelen zoals de PID box (rendement verhogend) en Smappee (monitoring). Installatie verliep zoals het hoort. Techniekers arriveerde om 8uur en om 12:30u liep mijn teller achteruit! Na afloop werd alles duidelijk overlopen door de techniekers. Top firma en zeker aan te raden!

Service 5.0 Prijs 5.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Haagmans uit Dilsen op 4/16/2019

Verkoop en installatie en innen geld verlopen soepeltjes en vlotjes, echter als vervolgens blijkt er een probleem is loopt niets meer zo vlotjes en soepel......Vele loze beloften, afspraken niet nakomen.....kortom, zoekt u een bedrijf dat zijn afspraken nakomt en service serieus neemt, dan zou ik u adviseren nog even door te zoeken.

Service 0.5 Prijs 2.0 Kwaliteit 2.5

Beoordeling van Iwan Barrez uit Lede op 4/23/2019

Degelijk advies. Mooie oplossing qua installatie door aanvulling met batterij om capaciteit van de omvormer te beperken (lager prosumenten tarief). Professioneel en komen afspraken na. Super tevreden.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Theys uit Haacht op 5/30/2019

Geen gezever Wat moet gedaan worden doen ze op een correcte en klantvriendelijke manier! Waar klant dus nog koning is. En dat is in deze tijden een verademing.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Dens koen uit Laakdal op 6/19/2019

Het was een zeer aangenaam en vriendelijk contact.

Service 5.0 Prijs 4.0 Kwaliteit 5.0

Beoordeling van Wouter uit Tielt-Winge op 9/19/2019

We hebben voor onze installatie verschillende spelers gecontacteerd. Futech, vertegenwoordigd daar haar verkoper, bleek na een eerste contact een van de meest betrouwbare installatiebedrijven te zijn. We baseerden ons in onze evaluatie op hun eerste inschatting, de informatie die ze nodig hadden om die inschatting te maken, en de uitleg die we er bij kregen. Van de andere installatiebedrijven waren er bij die zo vanuit de losse pols een prijs konden voorleggen, terwijl Futech wel degelijk alles opmat en gericht vragen stelden over onze situatie (wat mij een logische stap lijkt?!). In vergelijking met anderen is vooral de prijszetting wat forser, maar je weet dat je kwaliteit in huis krijgt, een dienst-voor-en-na-verkoop waar je op kan rekenen en je kan er vanuit gaan dat je in zee gaat met een betrouwbare partner. De installatie verliep in ons geval supervlot. De plaatsingsploeg was ruim op tijd en in een halve dag was alles afgewerkt. De meter draaide tegen de middag al mooi terug. Over de monitoringstool zijn we tevreden. Hiermee wordt niet alleen het opgewekte vermogen gemeten, maar ook het afgenomen vermogen van uw huisinstallatie op basis van 2 ampèretangen.

Service 4.5 Prijs 3.5 Kwaliteit 5.0

Copyright 2020 Alle rechten voorbehouden