Update: De impact van het coronavirus op de zonnepanelen sector

E&S Solar


E&S Solar in Tongeren heeft een ruim aanbod aan diverse, energieke oplossingen voor particulieren, bedrijven, professionals, renovatieprojecten en nieuwbouwwoningen. Men kan er terecht voor verwarming, sanitair, elektriciteitswerken, warmtepompen, ventilatiesystemen en uiteraard ook zonnepanelen.

Zonnepanelen

Ondanks het feit dat men in België niet altijd het mooiste weer heeft, zijn ook hier zonnepanelen zeer rendabel en zeker te overwegen. Bovendien is het een milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken zodat men volledig overschakelt op “groene stroom”.

Oriëntatie zonnepanelen

De meest rendabele oriëntatie van zonnepanelen is deze plaatsen naar het zuiden met een hoek van ± 30°, ook naar het zuidoosten en het zuidwesten is de opstelling rendabel.

Wanneer deze geplaatst worden naar het oosten of naar het westen, dan is er uiteraard ook een goed rendement maar deze zal toch lager liggen.

Werking zonnepanelen

Via een zonnepanelen wordt de gelijkstroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen, omgezet naar wisselstroom. De omvormer wordt gekoppeld aan de bestaande elektriciteitsinstallatie zodat de stroom het elektriciteitsnet kan opgestuurd worden.   

Op basis van het jaarverbruik wordt het aantal benodigde panelen berekend om zo in het volledige elektriciteitsverbruik te kunnen voorzien.

Soorten panelen

Er zijn twee grote paneelsoorten: monokristallijn en polykristallijn. De monokristallijne cellen worden gebruikt bij direct zonlicht terwijl de polykristallijne meestal gebruikt worden bij indirect zonlicht.

E&S Solar maakt gebruik van het merk Bisol voor zijn zonnepanelen. Er geldt een garantie van 20 jaar en er wordt hier bovendien ook enkel met positieve vermogenstoleranties gewerkt.

Omvormers

De Sunny Boy omvormers van SMA bieden een ideale oplossing voor veeleisende PV generatoren en gedeeltelijke overschaduwde installaties. Ook hier krijgt men opnieuw een garantie van 10 jaar.

Contacteer E&S Solar


Uw gegevens (wij geven uw gegevens nooit door zonder uw toestemming)
+ Extra nummer (optioneel)

Adres (voor de installatie)

Omschrijving van uw project (hoe meer informatie, hoe nauwkeuriger uw offerte)
kWh/jaar

  Stuur mijn aanvraag ook naar installateurs (max. 2 tot 3) in mijn regio


  Ik aanvaard de T&C en Privacy Policy

Uw gegevens zijn veilig

E&S Solar heeft nog geen beoordelingen

Voeg als eerste een beoordeling toe!

Copyright 2020 Alle rechten voorbehouden