Menu

E&S Solar

E&S Solar in Tongeren heeft een ruim aanbod aan diverse, energieke oplossingen voor particulieren, bedrijven, professionals, renovatieprojecten en nieuwbouwwoningen. Men kan er terecht voor verwarming, sanitair, elektriciteitswerken, warmtepompen, ventilatiesystemen en uiteraard ook zonnepanelen.

location-dark Tongeren

Zonnepanelen

Ondanks het feit dat men in België niet altijd het mooiste weer heeft, zijn ook hier zonnepanelen zeer rendabel en zeker te overwegen. Bovendien is het een milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken zodat men volledig overschakelt op “groene stroom”.

Oriëntatie zonnepanelen

De meest rendabele oriëntatie van zonnepanelen is deze plaatsen naar het zuiden met een hoek van ± 30°, ook naar het zuidoosten en het zuidwesten is de opstelling rendabel.

Wanneer deze geplaatst worden naar het oosten of naar het westen, dan is er uiteraard ook een goed rendement maar deze zal toch lager liggen.

Werking zonnepanelen

Via een zonnepanelen wordt de gelijkstroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen, omgezet naar wisselstroom. De omvormer wordt gekoppeld aan de bestaande elektriciteitsinstallatie zodat de stroom het elektriciteitsnet kan opgestuurd worden.   

Op basis van het jaarverbruik wordt het aantal benodigde panelen berekend om zo in het volledige elektriciteitsverbruik te kunnen voorzien.

Soorten panelen

Er zijn twee grote paneelsoorten: monokristallijn en polykristallijn. De monokristallijne cellen worden gebruikt bij direct zonlicht terwijl de polykristallijne meestal gebruikt worden bij indirect zonlicht.

E&S Solar maakt gebruik van het merk Bisol voor zijn zonnepanelen. Er geldt een garantie van 20 jaar en er wordt hier bovendien ook enkel met positieve vermogenstoleranties gewerkt.

Omvormers

De Sunny Boy omvormers van SMA bieden een ideale oplossing voor veeleisende PV generatoren en gedeeltelijke overschaduwde installaties. Ook hier krijgt men opnieuw een garantie van 10 jaar.

Adres E&S Solar

E&S Solar bevindt zich op volgend adres: Viséweg 200, 3700 Tongeren

Beoordeel E&S Solar

Hieronder vindt je een overzicht met alle reviews en beoordelingen over E&S Solar terug.

E&S Solar heeft nog geen beoordelingen

Beoordeel :name

Hoe was uw ervaring met E&S Solar?

Kwaliteit

Service

Prijs

Aanbevolen?