Update: De impact van het coronavirus op de zonnepanelen sector

Tesla Powerwal in 2020 (wat is er mogelijk?)

Tesla heeft de batterijmarkt helemaal opgebroken met de Tesla Powerwall. Deze batterij werd in 2015 voorgesteld. In 2016 werd de Tesla Powerwall 2 aangekondigd, waarbij de capaciteit verdubbeld is tegenover de eerste generatie.

De Tesla Powerwall is ontwikkeld als thuisbatterij om een woning van dagelijkse stroom te voorzien. Met een capaciteit van 13.5kWH kan het de totale elektriciteit van een gemiddeld gezin leveren voor anderhalve dag.  

Het is ook mogelijk meerdere batterijen samen te plaatsen. In totaal kunnen 10 Powerwalls aan elkaar worden verbonden, waardoor de opslagcapaciteit oploopt tot 135kWh. Voor grootverbruikers is er de Powerpack met een capaciteit van 200kWh per batterij.

Tesla Powerwall specificaties
Powerwall 1 Powerwall 2
Gewicht 97kg 120kg
Opslagcapaciteit 6.4kWh 13.5kWh
Omvormer Neen Ingebouwd
Garantie 5000 Cyclussen 10 jaar (ongelimiteerd)

De Powerwall 2 is een significante verbetering tegenover de eerste generatie Powerwall. De meest in het oog springende verbeteringen zijn de opslagcapaciteit en de ingebouwde omvormer. Hierdoor is geen aparte omvormer meer nodig, wat de prijs van een zonnepanelen installatie van 4000kWh vermindert met ongeveer 1500 Euro. Hou hier dus zeker rekening mee wanneer u de prijzen van zonnepanelen installaties gaat vergelijken. 

Ontdek in 60 seconden hoeveel u kan besparen

De hellingsgraad van mijn dak is

Een plat of normaal hellend dak zijn ideaal voor zonnepanelen

Plat (0°)

Zwak hellend (15°)

Normaal hellend (30°)

Sterk hellend (45°)

Een groot voordeel van een Tesla Powerwall is ook dat de batterijen kunnen opgeladen worden met stroom van het net. Vooral voor zij die een dag- en nachtteller hebben kan dit heel wat besparen. Zo kan de Powerwall opgeladen worden op het lage nachttarief om vervolgens deze stroom te gaan gebruiken overdag. 

Ontdek in 60 seconden hoeveel u kan besparen

De hellingsgraad van mijn dak is

Een plat of normaal hellend dak zijn ideaal voor zonnepanelen

Plat (0°)

Zwak hellend (15°)

Normaal hellend (30°)

Sterk hellend (45°)

Tesla Powerwall kopen in België?

De Powerwall is verkrijgbaar en wordt verkocht in België. Heel wat zonnepanelen installateurs hebben deze batterij inmiddels toegevoegd in hun productgamma. De Powerwall kan ook gekocht worden op de website van Tesla.

De prijs van de batterij is exclusief montage en ondersteunende onderdelen. Reken hiervoor op ongeveer 1300-1500 Euro .

Tesla Powerwall garantie

De Powerwall 2 komt mt een garantie van 10 jaar met onbeperkte cyclussen. Het enige wat ontbreekt is een garantie op rendementsverlies. 

Zoals elke batterij vermindert het vermogen met de aantal laadbeurten. Hoeveel dit verlies in rendement bedraagt bij de Powerwall is tot dusver onbekend. 

Geschreven door Stefan Goessens Zonnepanelen expert

Met meer dan 10 jaar ervaring in zonnepanelen sector probeert Stefan u wegwijs te maken hoe zonnepanelen werken, wat ze voor jou kunnen betekenen en hoe je de juiste installateur vindt.

Ook interessant om lezen

Vraag offertes en bespaar tot 30%

Ontvang volledig vrijblijvend offertes van installateurs in uw regio en bespaar tot 30% wanneer u zonnepanelen plaatst

  • Vergelijk meerdere offertes
  • Meer dan 40 top installateurs
  • 100% gratis en vrijblijvend
Offertes vergelijken

We vergelijken en onderzoeken meer dan 200 installateurs in Vlaanderen.

Copyright 2020 Alle rechten voorbehouden