Menu

Meer zonnepanelenenergie dan kernenergie!

Voor de eerste maal ooit werden er in de afgelopen dagen in België meer energie geproduceerd uit zonnepanelen dan kernenergie.

De redenen hiervoor zijn tweezijdig. Enerzijds zijn in Belgie momenteel maar 2 van de 7 kernreactoren actief, nadat Thiange 3 op 14 augustus werd stilgelegd wegen een defect. Anderzijds speelt het zonnige weer een rol.

Ook al is dit maar van korte duur, dit toont nog maar eens dat zonnepanelen betrouwbaarder zijn dan kernenergie, zeker met de huidige problemen in België omtrent de kerncentrales en het afschakelplan welke België de laatste maanden in rep en roer heeft gehouden. Enkele maanden geleden werd België nog berispt door het Federaal Agentschap voor de Nucleaire Controle (FANC), welke alle nucleaire installaties in de gaten houdt. Op korte tijd werden er namelijk teveel incidenten waargenomen, gaande van scheurtjes in de reactoren tot slechte veiligheid.

Rond de late middag lag de elektriciteitsproductie van zonnepanelen zo een 500 MW hoger dan alle kerncentrales samen. Door de toenemde vraag aan zonnepanelen installaties zou dit wel eens een normaal gegeven kunnen worden.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%

Relevant nieuws

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

30/04/2016

Tesla komt met batterij welke off the grid wonen mogelijk maakt

Het autobedrijf Tesla, bekend om zijn elektronische wagens heeft op een publieke vergadering een batterij aangekondigd welke off the grid, ofwel zelfvoorzienend wonend mogelijk maakt.

Lees verder arrow
Frankrijk verplicht zonnepanelen voor commerciële gebouwen

29/04/2016

Frankrijk verplicht zonnepanelen voor commerciële gebouwen

Een nieuwe wet gestemd door de Franse overheid verplicht commerciële gebouwen zoals shopping centra om ofwel zonnepanelen te installeren of een groen dak, een dak bedekt met gras en planten.
Lees verder arrow
EU wint rechtszaak tegen Chinese zonnepanelen fabrikanten

06/03/2017

EU wint rechtszaak tegen Chinese zonnepanelen fabrikanten

In 2013 besliste de Europese Unie om de import tax van Chinese zonnepanelen te verhogen van 11.8% naar 47.6%, dit om dumpprijzen tegen te gaan nadat bekend werd dat vele zonnepanelen merken werden gesubsidieerd door de Chinese regering. 26 Chinese zonnepanelen fabrikanten spanden hiervoor een rechtszaak aan waarin de Europese Unie nu ook gelijk heeft gekregen en de import tax behouden blijft maar wel wordt afgebouwd.

Lees verder arrow