Update: De impact van het coronavirus op de zonnepanelen sector

Verdubbeling in nieuwe installaties: zonnepanelen weer erg in trek

De Vlaming gelooft weer in zonnepanelen, al zijn we wel nog steeds ver van de cijfers in tussen 2010 en 2013, toen de zonnepanelen hoogdagen kende, te danken aan de subsidies en groenestroomcertificaten. De groei vandaag is organisch en natuurlijk, gebaseerd op de mooie rendementen welke zonnepanelen leveren tegenover bijvoorbeeld een spaarboekje en niet zozeer op oversubsidiëring. Ook voor het eerste kwartaal van 2017 is er een verdere groei merkbaar.

De groei is ook mede te danken aan Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein welke volop de kaart van zonne-energie trekt. De positieve campagne welke gevoerd is om zonnepanelen weer aantrekkelijk te maken bij de consument werpt zijn vruchten af. De campagne richt zich vooral op dat zonnepanelen rendabel zijn zonder enige vorm van subsidie en een slimme investering met vaste winsten is tegenover bijvoorbeeld een spaarboekje of beleggen.

Een gemiddelde zonnepanelen installatie in 2017 betaalt zich  terug tussen de 7 a 9 jaar. Dit komt omdat de zonnepanelen technologie mooie stappen vooruit heeft gezet dankzij zonnepanelen met een hogere opbrengst, maar ook door de sterk verhoogde elektrciteitsprijzen door onder andere de BTW-verhoging en verhoging van de distributienettarieven.

Opvallend is dat zonnepanelen vooral gewild zijn bij de particulieren, niet zozeer bedrijven. In het verleden was dit anders, toen grote bedrijven konden rekenen op groenestroomcertificaten en niet zozeer de stroom zelf gebruikten maar verkochten.

In totaal ligt er in Vlaanderen nu 2.4MW aan zonnepanelen energie, wat voldoende is om 630 000 gezinnen aan stroom te voorzien.

Ontvang offertes van erkende installateurs


Uw gegevens (wij geven uw gegevens nooit door zonder uw toestemming)
+ Extra nummer (optioneel)

Adres (voor de installatie)

Omschrijving van uw project (hoe meer informatie, hoe nauwkeuriger uw offerte)
kWh/jaar

  Ik aanvaard de T&C en Privacy Policy

Uw gegevens zijn veilig

Relevant nieuws

03/04/2020

Zonnepanelen prijzen zakken met meer dan 40% tegen 2020

Lagere productiekosten en installatiekosten staan aan de basis van de verdere prijsreductie voor zonnepanelen, zo blijkt een studie van “GTM Research”. Wereldwijd is de zonnepanelen markt goed voor meer dan 70 Biljoen US Dollar omzet

03/04/2020

Twee op drie nieuwbouwwoningen voorzien van zonnepanelen

Bij nieuwbouwwoningen kiest maar liefst twee van de drie eigenaren voor zonnepanelen. Enerzijds omdat zonnepanelen nu rendabel zijn zonder subsidie en anderzijds om te voldoen aan de nieuwe EPB eisen. Daarnaast zijn zonnepanelen ook de slimste manier om een E-peil premie te krijgen.

Copyright 2020 Alle rechten voorbehouden