Update: De impact van het coronavirus op de zonnepanelen sector

Hoeveel meer zullen de prijzen voor zonnepanelen dalen?

Dit is een heel moeilijke vraag om te beantwoorden maar wel logisch als je binnenkort in zonnepanelen wil investeren en een afwachtende houding hebt tegenover de huidige prijzen.

Momenteel (2019) ligt de prijs van één kWp ruw geschat tussen de 1100 a 1500 EUR, afhankelijk van het merk zonnepanelen, grootte van de installatie en de installateur. Dit is een halvering tegenover 2012.

Uit studies is gebleken dat de laagst mogelijke prijs die ooit gehaald kan worden tussen de 400 en 600 EUR zal liggen. Dit is echter nog een (heel) verre toekomst, minstens 10 jaar. De prijs is al fors gedaald, in 2005 was het normaal 5000 EUR of meer te betalen per kWp.

Ontdek in 60 seconden hoeveel u kan besparen

De hellingsgraad van mijn dak is

Een plat of normaal hellend dak zijn ideaal voor zonnepanelen

Plat (0°)

Zwak hellend (15°)

Normaal hellend (30°)

Sterk hellend (45°)

Vanaf dit laagste punt zullen er geen prijsverlagingen meer plaatsvinden omdat de vraag veel hoger zal liggen dan het aanbod en omdat dit kortweg bijna niet mogelijk is voor installateurs om nog profitabel te zijn. De prijsdaling komt er vooral doordat de technologie zo zal geëvolueerd zijn dat zonnepanelen een heel hoge levensduur zullen hebben en de productiekost ervan veel lager zal liggen.

Geschreven door Stefan Goessens Zonnepanelen expert

Met meer dan 10 jaar ervaring in zonnepanelen sector probeert Stefan u wegwijs te maken hoe zonnepanelen werken, wat ze voor jou kunnen betekenen en hoe je de juiste installateur vindt.

Ook interessant om lezen

Vraag offertes en bespaar tot 30%

Ontvang volledig vrijblijvend offertes van installateurs in uw regio en bespaar tot 30% wanneer u zonnepanelen plaatst

  • Vergelijk meerdere offertes
  • Meer dan 40 top installateurs
  • 100% gratis en vrijblijvend
Offertes vergelijken

We vergelijken en onderzoeken meer dan 200 installateurs in Vlaanderen.

Copyright 2020 Alle rechten voorbehouden